Newsroom

Newsroom

Η Ε.Ε. συμφώνησε για κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Οι 28 εταίροι της ΕΕ φαίνεται να έχουν φτάσει σε συμφωνία για τη μορφή των κυρώσεων που θε επιβληθούν σε βάρος…

krimaia 12

Οι 28 εταίροι της ΕΕ φαίνεται να έχουν φτάσει σε συμφωνία για τη μορφή των κυρώσεων που θε επιβληθούν σε βάρος ρώσων αξιωματούχων -μέχρι και του στενού περιβάλλοντος του Πούτιν- σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. 

Στόχος των «28» είναι να πιέσουν τη Μόσχα να προχωρήσει σε κινήσεις αποκλιμάκωσης στην Κριμαία. Την ίδια ώρα στην Κριμαία ετοιμάζεται για δημοψήφισμα, με το οποίο σκοπεύει να αναλάβει την ιδιοκτησία των περιουσιακών στοιχείων του ουκρανικού Δημοσίου που βρίσκονται στη χερσόνησο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του Reuters, οι «28» έχουν συμφωνήσει στο πλαίσιο των κυρώσεων και στην τελική διατύπωση του σχετικού κειμένου ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου των ευρωπαίων ΥΠΕΞ την ερχόμενη Δευτέρα. 

Θα πρόκειται για απαγόρευση εισόδου στην ευρωπαϊκή επικράτεια και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων για όσους ρώσους αξιωματούχους «που ευθύνονται για τις πράξεις που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας». 

Η λίστα των προσώπων που θα αφορούν οι κυρώσεις δεν έχει καταρτιστεί ακόμη, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στην παρούσα φάση μπορεί μεν να απουσιάζει το όνομα του ρώσου προέδρου ή του υπουργού Εξωτερικών, αλλά θα βρίσκονται ονόματα στον πολύ στενό κύκλο του Κρεμλίνου και βουλευτές. 

Το κείμενο για το πλαίσιο των κυρώσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο, εγκρίθηκε «σιωπηρά», καθώς μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης καμία χώρα δεν είχε εγείρει τη διαφωνία της.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο έχει προαναγγείλει πως η G7 θα ζητήσει από τη Ρωσία να σταματήσει τις προσπάθειές της να προσαρτήσει την Κριμαία σε ανακοινωθέν που αναμένεται να εκδοθεί το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κάλεσε την Ρωσική Ομοσπονδί «να σταματήσει όλες τις προσπάθειες να προσαρτήσει την ουκρανική αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας».

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…