Η Ε. Ακρίτα στην παρέλαση για τον ΣΥΡΙΖΑ: Εύγε Χάρη Δούκα για την διατήρηση των ονόματων των νεκρών στα Τέμπη

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εκπροσωπήσει το κόμμα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και τον δήμαρχο Αθηναίων για την συμβολική του κίνηση να διατηρήσει τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη παρά τις αντιδράσεις του Μάκη Βορίδη και εκπροσώπων της δεξιάς.

akrita

Με μήνυμα-καταπέλτη στο facebook η Έλενα Ακρίτα ανακοίνωσε ότι θα παραστεί στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα το πρωί της Δευτέρας από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εκεί, δίπλα στην εξέδρα των επισήμων θα διατηρηθούν τα ονόματα των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών που είχαν γραφτεί από δύο φοιτήτριες κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πορείας στην επέτειο του ενός έτους της τραγωδίας.

Θυμίζουμε ότι τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων προχώρησαν στο σβήσιμο των ονομάτων το ίδιο βράδυ, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, είχε διευκρινίσει ότι δεν είχε δώσει ποτέ εντολή για μια τέτοια «αδικαιολόγητη ενέργεια», όπως την χαρακτήρισε. Τόνισε ότι τα ονόματα σβήστηκαν μετά από αίτημα του φρουράρχου της Βουλής προς το συνεργείο καθαρισμού.

Έτσι, φοιτητές και φοιτήτριες τα ξαναέγραψαν την επόμενη ημέρα και από τότε και στο εξής παραμένουν στο σημείο για να υπενθυμίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να ξεχαστεί το εν λόγω έγκλημα και να «φωνάζουν» για δικαίωση και όχι συγκάλυψη.

Σημειώνεται ότι σε κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων με απόφαση του Χάρη Δούκα, ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου με την τοποθέτηση της εξέδρας της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ακριβώς δίπλα από τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών. Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Βορίδης είχε πει πως θα έπρεπε να σβηστούν από το σημείο τα ονόματα γιατί «το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είναι μόνο για τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα».

Ολόκληρη η ανάρτηση

Αύριο έχω την τιμή, ως βουλευτής Επικρατείας, να εκπροσωπήσω το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα.
Ο Δημαρχος Αθηναίων – παρά τις έντονες πιέσεις του Μάκη Βορίδη – αρνήθηκε να σβήσει τα ονόματα των 57 νεκρων των Τεμπών και, για να μην τα κρύψει, μετακίνησε την εξέδρα των επισήμων.
Εύγε κύριε Χάρη Δούκα για αυτή την κίνηση υψηλού συμβολισμού. Εύγε που δεν υποκύψατε στην κυβερνητική ατζέντα της συγκάλυψης.
Περηφανη που θα σταθώ δίπλα σας στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…