Η δομή – φυλακή στα Βάστρια της Λέσβου δεν θα γίνει

Όπου κι αν γίνονται αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι ντροπή για το ανθρώπινο γένος. Η ύπαρξή τους είναι πολιτισμική και ηθική οπισθοδρόμηση

5145325

Η νέα δομή προσφύγων-μεταναστών που δημιουργήθηκε στην Σάμο, έχει καταγγελθεί από την Διεθνή Αμνηστία ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι προδιαγραφών Νατοϊκών βάσεων με εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης ακόμα και όταν κοιμάσαι και με υπερσύγχρονα συστήματα περίφραξης. Δυστοπικό εφιάλτη τη χαρακτήρισαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Θέλουν να μετατρέψουν τα ελεύθερα δημοκρατικά  νησιά μας σε Γκουαντανάμο. Όπου κι αν γίνονται αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι ντροπή για το ανθρώπινο γένος. Η ύπαρξή τους είναι πολιτισμική και ηθική οπισθοδρόμηση. Το να φυλακίζονται αθώοι άνθρωποι είναι κατάντια.   

Ετοιμάζονται και για το νέο «κέντρο» στα Βάστρια, αγνοώντας επιδεικτικά τη θέληση του λεσβιακού  λαού. Να ξέρουν ότι δεν θα ανεχτούμε να γίνει ο τόπος μας συνώνυμο της δυστυχίας, της εξαθλίωσης, της αδικίας, της φυλακής.

666-37Το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό και σαφές προς την Ευρώπη, προς την ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη, προς την εταιρία που έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτού του ντροπιαστικού έργου: Η δομή – φυλακή στα Βάστρια της Λέσβου δεν θα γίνει.

Αυτή είναι η απόφαση του Λεσβιακού λαού και όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τον κοροϊδέψουν στέλνοντας τον στρατό, ή μοιράζοντας χρήμα σε ντόπιους εργολάβους και μεροκάματα σε εργαζόμενους που τα έχουν ανάγκη, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Όσοι νομίζουν ότι στέλνοντας το αληταριό, που ονομάζουν ΜΑΤ, εκείνους που είδαμε  να καταστρέφουν περιουσίες κατοίκων της Λέσβου και της Χίου, να χτυπάνε και να βρίζουν, ας έχουν υπ’ όψιν τους ότι η αντίδραση αυτή τη φορά θα  είναι πιο έντονη και πιο οργανωμένη.

Η δομή – φυλακή στα Βάστρια της Λέσβου δεν θα γίνει.  Αυτή είναι η απόφαση του λεσβιακού λαού.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…