Η διολίσθηση στην ξεφτίλα!

Ένας κακός νόμος μπορεί να γίνει το όχημα για μια πορεία προς τον πλήρη εξευτελισμό της δημόσιας ζωής

ek bvl

Υπόθεση εργασίας νούμερο ένα: Σήμερα Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταθέτει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έχει σημασία για ποιο θέμα. Ας πούμε για την υπόθεση του Μετρό Θεσσαλονίκης. Τον κατηγορεί ότι με την αλλαγή της απόφασης για τον σταθμό Βενιζέλου θα καθυστερήσει η παράδοση του έργου. Ετσι, κλείνει το μάτι στον εργολάβο, παροτρύνοντάς τον εμμέσως πλην σαφώς να ζητήσει με αγωγές από το ελληνικό Δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ. Κατά την εκτίμηση του κ. Τσίπρα, η ζημιά για το Δημόσιο θα είναι μεγάλη και η ευθύνη του πρωθυπουργού δεν είναι μόνον πολιτική, έχει και ποινική διάσταση. Ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος -πρόκειται για ενέργεια πρώην πρωθυπουργού- να διερευνήσει την υπόθεση. Καλείται ο κ. Τσίπρας να προσκομίσει στοιχεία. Δηλώνει στις κάμερες πριν και μετά τη συνομιλία του με τον εισαγγελέα ότι πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων. Επιμένει στην εμπλοκή του πρωθυπουργού και παρουσιάζει για ντοκουμέντο μια φλύαρη έκθεση ιδεών, την οποία έχουν συντάξει οι νομικοί του. Ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος χωρίς δεύτερη σκέψη να πράξει τα δέοντα, όπως ορίζει ο νόμος. Ο φάκελος πρέπει να πάει αμελλητί στη Βουλή και αυτή θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Υπόθεση εργασίας νούμερο δύο: Ο σκιώδης υπουργός Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος το πρωί της Τετάρτης καταθέτει μήνυση εναντίον του υπουργού Κ. Χατζηδάκη, κατηγορώντας τον ότι βυσσοδομεί εναντίον της ΔΕΗ, ότι την απαξιώνει συνειδητά, γιατί ο στόχος του είναι να πουλήσει τα φιλέτα της επιχείρησης σε εξευτελιστικές τιμές. Στο κείμενο της μήνυσής του υποστηρίζει ότι η στάση του κ. Χατζηδάκη είναι ύποπτη, αφήνει υπαινιγμούς για χρηματισμό του από εταιρείες που θέλουν να λεηλατήσουν τη ΔΕΗ και ζητά από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει. Ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος -πρόκειται για πρώην υπουργό- να κινηθεί όπως ο συνάδελφός του την προηγούμενη μέρα με τη μήνυση Τσίπρα κατά Μητσοτάκη. Υστερα από τα στοιχειώδη, ο φάκελος πρέπει να πάει αμελλητί στη Βουλή και αυτή θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Υπόθεση εργασίας νούμερο τρία: Ο σκιώδης υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς καταθέτει το πρωί της Πέμπτης μήνυση κατά του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη. Τον κατηγορεί για μια παλιά και ξεχασμένη ιστορία. Ισχυρίζεται ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης, πριν από τις εκλογές του 2015, καλούσε τους πολίτες να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες για να μην τα βρουν οι συριζαίοι. Κατά την άποψη του Νίκου Παππά, ο Αδωνης Γεωργιάδης έβλαψε τη χώρα με δόλο και διέπραξε το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας. Και αυτή η υπόθεση ύστερα από τα τυπικά πρέπει να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Φανταστικές υποθέσεις και οι τρεις. Ακόμη όμως κι αν ήταν πραγματικές, καμία δεν θα προχωρούσε γιατί πλειοψηφία στη Βουλή είναι η Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, ένας κακός νόμος, αν ένα κόμμα ή ένας πολιτικός με ρεβανσιστική διάθεση θελήσουν να τον χρησιμοποιήσουν για να πολώσουν το κλίμα κι αν τους βοηθήσουν… ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης αναπαράγοντας καθημερινώς και σε υψηλούς τόνους τις τοξικές καταγγελίες τους, μπορεί να γίνει το όχημα για μια πορεία προς τον πλήρη εξευτελισμό της δημόσιας ζωής.

Ανάγωγα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πρέπει να ακονίσει λίγο το μυαλό του. Δεν μπορεί, όποτε σχολιάζει δηλώσεις Τσίπρα ή άλλων παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ, να επαναλαμβάνει μονότονα: «λέτε ψέματα», «δεν δικαιούστε να ομιλείτε γιατί χάσατε τις εκλογές». Ελεος. Λίγη φαντασία. Σε λίγο θα έχουν πρόβλημα και οι δεξιοί και οι… αριστεροί ψάλτες. Αγωνίζονται οι άνθρωποι με πάθος για να σας παρουσιάσουν ως την καλύτερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τον πόλεμο και μετά, όμως χρειάζονται και λίγη βοήθεια. Ταχυδακτυλουργοί είναι, όχι ημίθεοι.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…