Η διοίκηση του ΡΕΑ παίρνει πίσω τις απολύσεις και την εκ περιτροπής εργασία μετά την κατακραυγή

Η διοίκηση της ιδιωτικής μαιευτικής κλινικής, ΡΕΑ, πήρε πίσω την επιβολή του οριζόντιου μέτρου για εκ περιτροπής εργασία και τουλάχιστον έξι από τις δέκα απολύσεις.

1590881

Μετά το δημοσίευμα του documentonews.gr και το σάλο που προκλήθηκε, η διοίκηση της ιδιωτικής μαιευτικής κλινικής, ΡΕΑ, πήρε πίσω την επιβολή του οριζόντιου μέτρου για εκ περιτροπής εργασία και τουλάχιστον έξι από τις δέκα απολύσεις.

Την περασμένη Τετάρτη, το documentonews.gr έφερε στην επιφάνεια την καταγγελία του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ)Παναγιώτη Μαυροειδήκαι ενός εργαζόμενου για τις χείριστες εργοδοτικές πρακτικές που αποπειράθηκε να εφαρμόσει η διοίκηση του ΡΕΑ τη στιγμή που η αίθουσα τοκετών είναι γεμάτη και η συνολική κίνηση στην ιδιωτική μαιευτική κλινική δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση τα μέτρα που λήφθηκαν.

Σήμερα, υπό το βάρος της κατακραυγής, η διοίκηση αποφάσισε να αποσύρει το μέτρο για εκ επιτροπής εργασία και πήρε πίσω -μέχρι στιγμής- έξι από τις δέκα απολύσεις. Κατά τα λεγόμενα του Π. Μαυροειδή, καταβάλλονται προσπάθειες για να επιστρέψουν στην εργασία τους δύο ακόμα απολυμένοι, ενώ οι υπόλοιποι δύο δεν επιθυμούν να επιστρέψουν.

Σχολιάζοντας τη νίκη των εργαζομένων, ο εκπρόσωπος της ΟΣΝΙΕ τόνισε ότι «όλοι μαζί πράξαμε το σωστό και η διοίκηση άκουσε την κραυγή των εργαζόμενων».

Το αναλυτικό ρεπορτάζ του Άγγελου Προβολισιάνου στο documentonews.gr

Καταγγελία: Απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία στο μαιευτήριο ΡΕΑ ενώ «υπάρχει δουλειά»

Τις χείριστες εργοδοτικές πρακτικές φέρεται να εφαρμόζει η διοίκηση της μαιευτικής γυναικολογικής κλινικής, ΡΕΑ, εκμεταλλευόμενη την έκτακτη συνθήκη της πανδημίας και τα εργοδοτικά εργαλεία που προσέφερε το υπουργείο Εργασίας για να επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία και απολύσεις ενώ «υπάρχει δουλειά».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο documentonews.gr ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΟΣΝΙΕ) και αν. μέλος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Παναγιώτης Μαυροειδής, η διοίκηση επιστράτευσε τους προϊσταμένους προκειμένου να ανακοινώσουν στην πλειοψηφία των εργαζομένων ότι θα επιβληθεί εκ περιτροπής εργασία. «Η διοίκηση κρύβεται και βάζει μπροστά τους προϊσταμένους, οι οποίοι θα αμείβονται κανονικά…» λέει με νόημα.

Έπειτα, κατά τα λεγόμενα του κ. Μαυροειδή, η διοίκηση προχώρησε σε δέκα απολύσεις, με τις δύο εργαζόμενες εξ αυτών να εργάζονται στο ΡΕΑ επί 10 δέκα χρόνια, ενώ επισημαίνει ότι η κίνηση στο μαιευτήριο δεν έχει μειωθεί στο βαθμό που να δικαιολογεί τέτοια μέτρα. «Το μαιευτήριο έχει τοκετούς και επείγοντα χειρουργεία και απ’ ό,τι με πληροφορούν έχει κόσμο» αναφέρει και συμπληρώνει πως ο ίδιος εργάζεται στο ΙΑΣΩ όπου και εκεί υπάρχουν περιστατικά και συγκεκριμένα πολίτες που δεν επιλέγουν δημόσια νοσοκομεία. «Έχουμε δουλειά, πεσμένη μεν αλλά έχουμε» καταλήγει ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και αν. μέλος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

«Με 400 ευρώ δεν βγαίνει…»

Το documentonews.gr επικοινώνησε με εργαζόμενο της ιδιωτικής μαιευτικής κλινικής, στον οποίο επιβλήθηκε εκ περιτροπής εργασία. «Ενημερωθήκαμε από την προϊσταμένη ότι θα δουλεύουμε εκ περιτροπής για 11 μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες 11 θα καθόμαστε, με μείωση του μισθού κατά 50%. Όπως καταλαβαίνετε, με 400 ευρώ δεν βγαίνει…» υποστηρίζει και προσθέτει: «Έχουν ξεκινήσει ήδη απολύσεις. Είμαι πολλά χρόνια στην επιχείρηση και από τον πρώτο χρόνο που εργάζομαι εκεί άρχισαν να γίνονται μειώσεις. Μιλάμε για μείωση 40%. Οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες. Η διοίκηση μας συμπεριφέρεται λες και μας κάνει χάρη που δουλεύουμε».

Επισημαίνει δε ότι «έχουν κλείσει δύο όροφοι ενώ κλειστή είναι και η εξωσωματική, αλλά η αίθουσα τοκετών είναι γεμάτη. Αυτό βέβαια στο παρελθόν έχει ξαναγίνει και συγκεκριμένα όταν υπήρχε λιγότερη δουλειά απ’ αυτήν που περίμενε η διοίκηση». Σχετικά με το αν υπάρχει πτώση τζίρου λόγω πανδημίας, ο εργαζόμενος απαντά ότι η πτώση είναι γεγονός αλλά κυμαίνεται στο πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί τα τελευταία δύο – τρία χρόνια. «Ποτέ η επιχείρηση δεν έπαψε να είναι κερδοφόρα. Το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ παρακινεί πολλές γυναίκες να γεννούν στα ιδιωτικά μαιευτήρια. Το κυριότερο πρόβλημα είναι η συμπεριφορά της διοίκησης στο προσωπικό. Το σωματείο μας είναι επί της ουσίας σωματείο – σφραγίδα» υπογράμμισε.   

Το documentonews.gr επικοινώνησε και με την ιδιωτική μαιευτική κλινική προκειμένου να πάρει επίσημη απάντηση από τη διοίκηση για τις καταγγελίες χωρίς αυτό να καταστεί μέχρι στιγμής δυνατό.

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…