Newsroom

Newsroom

Η διοίκηση της Πειραιώς “έκοψε” το mail του προέδρου των εργαζομένων

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο εσωτερικό της Τράπεζας Πειραιώς. Ένα περιστατικό το οποίο μοιάζει να ναι βγαλμένο από άλλες εποχές,…

peiraios

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο εσωτερικό της Τράπεζας Πειραιώς. Ένα περιστατικό το οποίο μοιάζει να ναι βγαλμένο από άλλες εποχές, που κανείς Έλληνας δεν θα ήθελε να θυμάται. Εποχές λογοκρισίας και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας, η διοίκηση του ομίλου μπλόκαρε το email του προέδρου του Συλλόγου των Εργαζομένων. Μόνο και μόνο για να μην καταφέρει να στείλει ένα ενημερωτικό mail προς τους εργαζομένους της Τράπεζας που περιείχε ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος κυκλοφόρησε mail στις 20/02/2014 με  αφορμή τις προσπάθειες ενοποίησης συλλόγων της τράπεζας Πειραιώς με τίτλο. Η ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά «ΣΕΤΑΠ:  Ναι σε ένα Σύλλογο ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην υπηρεσία των εργαζομένων, Όχι σε υποκινούμενες από την εργοδοσία και αλλού «μαϊμού» ενοποιήσεις».

Την επόμενη μέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων προσπάθησε να στείλει την ανακοίνωση αυτή σε όλους τους εργαζομένους της Τράπεζας, από το προσωπικο mail του προέδρου του Συλλόγου.  Η αποστολή ξεκίνησε τις απογευματινές ώρες. Ξαφνικά όμως σταμάτησε στο γράμμα Κ. Και αυτό, έπειτα από παρέμβαση  της Τράπεζας, όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, που χωρίς να ενημερώσει κανέναν έβαλε φραγή εξερχομένων μηνυμάτων στο mail του προέδρου. Μία πρακτική που μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα συναντά κανείς και όχι σε μία χώρα όπως η Ελλάδα του 2014.

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για ευθεία και ωμή παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής του δράσης. Μάλιστα, απέστειλαν και επιστολή προς τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, όπου κατήγγειλαν το γεγονός.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή προς τον κ. Σάλλα:

“Προς
κ. Μιχάλη Σάλλα
Πρόεδρο Τράπεζας Πειραιώς

Κύριε Πρόεδρε,

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η τράπεζα Πειραιώς απαγόρεψε στον πρόεδρο και στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας να στέλνουν μηνύματα από το mail που έχουν στην τράπεζα. Συγκεκριμένα οι πιο πάνω μπορούν να λαμβάνουν μηνύματα (δεν ξέρουμε βέβαια αν είναι όλα…) αλλά δεν μπορούν να αποστέλλουν.

Για το θέμα αυτό ζητήσαμε εξηγήσεις από τον κ. Τσουκάτο που δήλωσε άγνοια του γεγονότος και μας διαβεβαίωσε ότι θα το ερευνήσει.

Κύριε Πρόεδρε,

Δεν πιστεύουμε ότι είναι τυχαία η διακοπή. Συνέβη χθες το απόγευμα όταν στέλναμε από το e mail του προέδρου ανακοίνωση του συλλόγου με περιεχόμενο μη αρεστό στη διοίκηση. Εκτιμούμε ότι η παρέμβαση της τράπεζας έγινε συνειδητά για να παρεμποδίσει την ενημέρωση των εργαζομένων και την καταγγέλλουμε.

Κύριε Πρόεδρε,

Σας καλούμε να αποκαταστήσετε άμεσα την επικοινωνία του συλλόγου μας και των εκπροσώπων του με τους εργαζόμενους της τράπεζας διαφορετικά θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στην πληροφόρηση που είναι όχι μόνο εργασιακή σας υποχρέωση αλλά και συνταγματικό καθήκον”.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…