ΧΤ

Χρήστος Τούτουζας

Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι νεκρή, κι αυτό είναι πρόβλημα για τη Δημοκρατία

Μετά από ένα χρόνο καραντίνας και δύο χρόνια ΝΔ, τα όρια μεταξύ πραγματικότητας, παράνοιας και επιστημονικής φαντασίας θολώνουν

tileorasi

Μετά από 1 χρόνο καραντίνας και 2 χρόνια ΝΔ, τα όρια μεταξύ πραγματικότητας, παράνοιας και επιστημονικής φαντασίας, θολώνουν, γίνονται δυσδιάκριτα και σχεδόν εξαφανίζονται. Και ΟΛΗ σας τη ζωή να ψηφίζατε ΝΔ, αν σας έλεγε κανείς χθες πως θα κυκλοφορούσε το Βήμα με εξώφυλλο τον Κολοκοτρώνη, με φάτσα Μητσοτάκη, προφανώς δεν θα το πιστεύατε.

Αν σας έλεγε κανείς όταν κέρδισε τις εκλογές η ΝΔ πως θα γράφονταν στα ΣΟΒΑΡΑ άρθρα στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας που θα αποκαλούν τον Κυριάκο (link στα σχόλια): “Λαμπερό αστερισμό που τυφλώνει”, “Iωάννη Νoταρά”, “Περικλή”, “Ιησού Χριστό”, “Ροτβάιλερ”, “Ιron Man”, “Έλληνα Κέννεντυ”, “Mεσογειακή Τίγρη”, “Ηρακλή”, “Τσώρτσιλ”, “Γκόμενο”, “Αλέν Ντελόν”, “Μεσογειακό Τσιτάχ”, “Κirk Douglas”, “Εlvis” “Σιμουλτανέ Σκακιστή” και “Μωυσή”, YΠΑΡXEI ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ?

Nαι και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και κάθε Κυβέρνηση που πέρασε και θα περάσει, δυστυχώς είχε και θα έχει φιλικά μέσα, αλλά ΑΥΤO TO KAΡAΓKIOZIΛIKI δεν έχει προηγούμενο. Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι νεκρή, κι αυτό είναι πρόβλημα για τη Δημοκρατία την ίδια (όχι τα social media που μας έλεγε το Ζαρκάδι της Πάρνηθας). Η δουλειά, ο σκοπός, το λειτούργημα της δημοσιογραφίας είναι να ΕΛΕΓΧΕΙ την εξουσία. Όταν αυτό δεν γίνεται και αντί να γράψουν ένα άρθρο ή να κάνουν ένα ρεπορτάζ που να ενημερώσει τους πολίτες/ψηφοφόρους, αρκούνται στο να κάνουν γλειφοκώλια στη Νέα Δημοκρατία, τότε η ίδια η Δημοκρατία έχει εξαφανιστεί, μαζί με την ενημέρωση προς τους πολίτες.

Όλα τα παραπάνω έχουν ΑΜΕΣΟ impact στις ζωές μας και λόγω πανδημίας, κατά συνέπεια και σε θανάτους ανθρώπων γύρω μας, ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Δεν χρειάζεται να είσαι λοιμωξιολόγος (και οι λοιμωξιολόγοι το ίδιο λένε) για να ΞΕΡΕΙΣ πως δεν είναι λογικό να ανοίγεις τα πάντα όταν έχουν ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι σε σχέση με τη στιγμή που τα έκλεισες κι έκανες lockdown, δεν είναι ΛΟΓΙΚΟ να καλεί ο Πρωθυπουργός τουρίστες στη χώρα σε συνέντευξη στο CNN, την ΙΔΙΑ μέρα που ο Υπουργός Υγείας ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ για γιατρούς, γιατί καταρρέει το ΕΣΥ και εκτός από ΜΗΔΕΝ κρεβάτια, πλέον δεν υπάρχει και προσωπικό. KI ΟΜΩΣ αυτό από τα κανάλια και τις εφημερίδες προβάλλεται σαν ο ΟΡΙΣΜΟΣ της κανονικότητας.

Ε όχι λυπάμαι, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι κανονικό. Και δεν έχει καμία σημασία, αν ψηφίσατε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, KKE, ΜΕΡΑ25, ΛΕΒENTH, τον ψέκα τον Βελόπουλο, ή τους Avengers στις εκλογές. Αυτή η κατάσταση και αυτό το ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ TOY, αν κάποιος δεν έχει αρνητικό IQ, πρέπει να τον εξοργίζει.

Πηγή: Ανάρτηση του Χρήστου Τούτουζα στο Facebook

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr