Newsroom

Newsroom

Η δημοσιογραφία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αναθέτουμε σε λοχίες

Τα ellinika hoaxes κατηγορούν το Documento για ψευδή είδηση. Δείτε πως έχουν τα γεγονότα

DM 03242016 0885

Το μπλογκ των δεκανέων που ανέλαβε να πιστοποιεί την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων για λογαριασμό του facebook, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του φορέα που εκπροσωπεί και μετά τις αποκαλύψεις του Documento πως δεν έχει τη δυνατότητα να παίζει ένα τέτοιο ρόλο, έδρασε εκδικητικά. 

Χαρακτήρισε ως Fake News δημοσίευμα του Documentonews στις 7 Μαίου, που συνέδεε το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS Abraham Lincoln” με τις εξελίξεις με την Τουρκία και την Κυπριακή ΑΟΖ.

Τα γεγονότα λοιπόν έχουν ως εξής:

Στις 7 Μαίου, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, John Bolton, ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπίσουν προκλήσεις από το Ιραν (σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν υπάρχουν ακόμη και σχέδια εναντίον Αμερικανικών στόχων), αποφάσισαν να στείλουν το αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln με συνοδεία πλοίων προστασίας σε περιοχή «της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, που συμπεριλαμβάνει τη Μέση Ανατολή» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Το Lincoln στις 20 Απριλίου φαίνεται να έχει αναχωρήσει από την Ισπανία για την Αδριατική όπου παίρνει εντολή να κατευθυνθεί Νότια.

Το πρωί της 7ης Μαϊου , στις 11:06, στο Ναύσταθμο της Σούδας στέλνονται εντολές σε πολλαπλούς παραλήπτες να ετοιμαστούν για την άφιξη του USS LEYTE GULF. Πρόκειται για το πλοίο προστασίας του αεροπλανοφόρου, του οποίου η άφιξη δηλώνει και αυτή του αεροπλανοφόρου το οποίο προστατεύει με πυραυλικά συστήματα.

Η είδηση της άφιξης του Abraham Lincoln δεν ήταν αναμενόμενη ειδικά μετά τις δηλώσεις που το εμφανίζουν να έχει στόχο το Ιράν. Την προηγούμενη μέρα η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μόργκαν Ορτέιγκους, είχε εκφράσει την ανησυχία της για τις κινήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την Κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πηγές του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, η εμφάνιση του αεροπλανοφόρου και της ναυτικής δύναμης κρούσης των ΗΠΑ στη Σούδα, ανεξάρτητα από τον στρατηγικό σχεδιασμό, είχε σκοπό να δηλώσει την παρουσία και το ενδιαφέρον της Υπερδύναμης στην περιοχή με ταυτόχρονο μήνυμα προς την Τουρκία. Αυτή η αξιολόγηση προφανώς και ήταν βάσιμη και αυτοί που την έκαναν είχαν κάθε δικαίωμα να δίνουν αυτή την ερμηνεία σε ένα πραγματικό γεγονός. Οι ΗΠΑ δηλαδή εμφανίζονταν να προσπαθούν να εξασφαλίσουν το τερπνό μετά του ωφελίμου, δίνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση που τους ενδιέφερε.

Την ίδια μέρα ωστόσο, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας, ο αξιωματικός Y.V. , ενημερώνει και πάλι τους πολλαπλούς παραλήπτες στις 13:55, πως ματαιώνεται η άφιξη του προπομπού τους αεροπλανοφόρου USS LEYTE GULF. To συγκεκριμένο σήμα έχει θέμα “CANCDELLED –RTOP PV 19699 –USS LEYTE GULF” και γράφει συγκεκριμένα “ σας ενημερώνουμε ότι σχετικά με την επίσκεψη στο λιμάνι έχει επέλθει ακύρωση”

Είναι ξεκάθαρο δηλαδή πως ματαιώνεται η επίσκεψη στη Σούδα η οποία προφανώς ήταν προγραμματισμένη.

Το βράδυ της 9ης Μαίου, οι ΗΠΑ διέρρευσαν πως το Αεροπλανοφόρο πέρασε το Σουέζ σε χρόνους πέρα από τους προγραμματισμένους.

Άρα προκύπτει και από τα έγγραφα και από την παραδοχή των ΗΠΑ πως έγιναν εσπευσμένες κινήσεις λόγω πληροφοριών, πως υπήρξε αλλαγή σχεδίων.

Όλα αυτά τα δεδομένα που αποτελούν αποτέλεσμα έρευνας και αποδεικνύουν την αλήθεια του δημοσιεύματος πως το Αεροπλανοφόρο κινούνταν προς Σούδα, εμφανίζονται από τα ellinikahoaxes ως FakeNews. Ως απόδειξη παρέχεται απλώς το γεγονός ότι το Αεροπλανοφόρο κινήθηκε προς Σουέζ. Είναι δηλαδή σαν να υπάρχει ένας άσπρος τοίχος, κάποιος να επιμένει ότι είναι μαύρος και αφού βαφτεί τελικώς μαύρος να θεωρεί πως είχε δίκιο και αυτή είναι η αλήθεια.

Θεωρητικά αυτή η ιστορία φαίνεται ως παιδαριώδης αντίδραση ατόμων που δεν ξέρουν ούτε τι είναι πληροφορία, ούτε πως συλλέγεται ούτε πώς μεταφράζεται (ναι ο καθένας έχει δικαίωμα να τη μεταφράσει με το δικό του κριτήριο). Στην πραγματικότητα είναι μια εκδικητική πράξη απέναντι στο Documento που αποκάλυψε τον περίεργο τρόπο με τον οποίο ανέλαβαν το ρόλο του πιστοποιητή αλήθειας του Facebook, άτομα που είναι λοχίες και επισμηνίες, χωρίς κανένα δημοσιογραφικό κριτήριο και υπόβαθρο. Ίσως σε άλλη περίπτωση να μην αντιδρούσαμε. Τους τη χαρίσαμε άλλωστε την πρώτη φορά που εμφάνισαν την πρώτη δημοσκόπηση του Documento ως Fake σα να γνώριζαν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών. Όταν το αρμόδιο όργανο ελέγχου των δημοσκοπήσεων τους κάλεσε να παραβρεθούν στο σχετικό έλεγχο αρνήθηκαν, ίσως επειδή ενδεχομένως είχαν πετύχει αυτό που ενδεχομένως ήθελαν. Σε κάθε δημοσκόπηση που δεν εμφανίζεται ασορτί με αυτές που δείχνουν αυτονομία της ΝΔ, το επιχείρημα που παρουσιάζεται είναι πως τις κάνει «η εταιρεία με τις Fake δημοσκοπήσεις».

Mε δικιά μας προτροπή η εταιρεία VOXPOP Analysis, η οποία έχει θιγεί από τα δημοσιεύματα των ellinikahoaxes δεν προχώρησε σε νομικά μέτρα. Το πράγμα όμως παράγινε. Οι συγκεκριμένοι Επαχτίτες ή όπως αλλιώς λέγονται αυτή τη φορά θα λογοδοτήσουν. Η ύπαρξή τους δήθεν χωρίς έσοδα , ως ΜΚΟ που απέκτησε νομική υπόσταση και σε δύο μήνες την προσέλαβε το facebook , είναι ένα από τα μεγαλύτερα Hoaxes του διαδικτύου. Και τα Hoaxes πρέπει να χτυπιούνται προς όφελος της πραγματικής ενημέρωσης.

Πηγή: documentonews.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…