Αράχωβα: Η δικηγόρος της οικογένειας του Όλιβερ αποκαλύπτει άγνωστες πλευρές της φρικτής υπόθεσης

Η δικηγόρος της οικογένειας του χάσκι, Έφη Γρανιτσιώτη, μιλά στο Κουτί της Πανδώρας για το χρονικό, την δικαστική εξέλιξη αλλά και την αντιμετώπιση της υπόθεσης από την τοπική κοινωνία στην Αράχωβα

Αράχωβα χάσκι

Η υπόθεση με τον θάνατο του αξιολάτρευτου χάσκι, Όλιβερ, αλλά και τα φρικιαστικά βασανιστήρια που φαίνεται να πέρασε ο άτυχος σκύλος έχουν προκαλέσει οργή και αποτροπιασμό, ενώ συνεχώς πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την άμεση διαλεύκανση την υπόθεσης και την καταδίκη του δράστη.

Η δικηγόρος της οικογένειας του σκύλου, Έφη Γρανιτσιώτη, μιλάει στο «Κουτί της Πανδώρας» τόσο για την εξέλιξη της υπόθεσης, για την ψυχολογική κατάσταση του ιδιοκτήτη του Όλιβερ αλλά και για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το περιστατικό στην τοπική κοινωνία της Αράχωβας.

Ποιο είναι το χρονικό της υπόθεσης: Το σκυλί είχε εξαφανιστεί από την Κυριακή (03/12) με την οικογένεια και φίλους να το ψάχνουν για πολλές ώρες και εκείνο να επιστρέφει το απόγευμα της Δευτέρας σε άθλια κατάσταση. Αμέσως ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, ο Μιχάλης τον μετέφερε στην προσωπική κτηνίατρο του σκύλου, η οποία μετά από εξετάσεις διαπίστωσε πως το σκυλί είχε δεχθεί κακοποιηθεί από αιχμηρό αντικείμενο, φέροντας τραύματα στον πρωκτό.

Η κτηνίατρος, Κλεονίκη Τόλα, έκανε ράμματα το σκύλο, του έδωσε φαρμακευτική αγωγή και συνέστησε την παρακολούθησή του.

Επιστρέφοντας στο σπίτι ο σκύλος φαίνεται πως ένιωσε μια περαιτέρω αδιαθεσία και έφυγε ξαφνικά μετά από κάποιες ανακοπή καρδιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όλιβερ ήταν δεσποζώμενος σκύλος με βιβλιάριο υγείας, ο οποίος είχε τσιπαριστεί και παρακολουθούταν συστηματικά από κτηνίατρο.

Η γνωμάτευση και η νεκροτομή: Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, Μ.Φ., μετά την διαπίστωση του θανάτου του σκύλου ήθελε να τον μεταφέρει στην Καρδίτσα όπου βρίσκεται ο ένας από τους δύο ιατροδικαστές κτηνιάτρους, αφού είχε ενημερώσει την αστυνομία, προκειμένου να γίνει η νεκροψία και να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Αυτό δεν συνέβη γιατί υπήρξαν κάποια γραφειοκρατικά κωλύματα με τα στοιχεία της υπόθεσης. Η νεκροτομή εν τέλει διενεργήθηκε στη Λειβαδιά σε χώρο που παραχώρησε οικειοθελώς ιδιώτης κτηνίατρος χωρίς φυσικά να υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα αλλά και η τεχνογνωσία προκείμενου να υπάρξουν σαφή συμπεράσματα.

Μάλιστα όπως τονίζει η δικηγόρος Έφη Γρανιτσιώτη, η εξέταση έγινε από κτηνιάτρους που ειδικεύονται σε ζώα παραγωγής όπως π.χ. σε κατσίκια και όχι σε δεσποζώμενα, ενώ παρέστει και η κτηνίατρος που παρακολουθούσε τον Όλιβερ.

Η ψυχολογική κατάσταση της οικογένειας: O ιδιοκτήτης του Όλιβερ, ο κ. Μιχάλης, όπως είναι φυσικός είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς ένα τόσο αποτρόπαιο γεγονός δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος πιθανώς να έχει μίσος είτε κατά της οικογένειας, είτε κατά του σκύλου.

Την ίδια στιγμή προσπαθεί και ο ίδιος να καταλάβει ποιος θα μπορούσε να είναι ο δράστης, είτε με βάση αν του είχαν κάνει παράπονα για τον σκύλο στο παρελθόν ή αν υπήρχε κάποιο άλλο κίνητρό.

Ενώ την ίδια στιγμή λόγω και της αγανάκτησής πιστεύει ότι υπάρχει κόσμος που γνωρίζει και δεν έχει μιλήσει μέχρι στιγμής, κάτι που ζητάει και εκείνος άμεσα.

Η αντιμετώπιση από την τοπική κοινωνία: Οι άνθρωποι της Αράχωβας φαίνεται ότι είναι σοκαρισμένοι από το περιστατικό, γεγονός που τους έχει οδηγήσει από τη μια στο να αποστρέφονται ότι συνέβη προκειμένου να το ξεχάσουν αλλά και να θέλουν να βρεθεί άμεσα ο δράστης αισθανόμενοι φόβο για τα παιδιά τους, τους ηλικιωμένους αλλά και τα δικά τους ζώα.

Μάλιστα από ότι φαίνεται είναι δύσκολο για αυτούς να αντιμετωπίσουν την στοχοποίηση που προκύπτει συνολικά για όλη την πόλη της Αράχωβας, κυρίως από τα ΜΜΕ.

Η περίπτωση συγκάλυψης: Υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες μέχρι και σιγουριά κάποια μεμονωμένα άτομα να γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν σημάδια για προσπάθεια μαζικής συγκάλυψης από όλους τους κατοίκους της πόλης.

Παρ’ όλα αυτά χωρίς να είναι ακόμα σίγουρο, καθώς η ιατροδικαστική γνωμάτευση δεν έχει παραδοθεί ακόμα στα χέρια της κα Γρατσιώτη, υπάρχει έντονη φημολογία ότι στην νεκροψία που διεξήχθη στη Λειβαδιά δεν αναγράφεται τραυματισμός τους σκυλιού από αιχμηρό αντικείμενο.

Αυτή την εξέλιξη φυσικά δεν δέχεται ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, στον οποίο δημιουργούνται υπόνοιες για απόπειρα συγκάλυψης, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αρχική γνωμάτευση της κτηνιάτρου, Κλεονίκης Τόλα.

Η νομική εξέλιξη της υπόθεσης: Την προκειμένη στιγμή η πλευρά της οικογένειας έχει καταθέσει μήνυση και θα παραστεί στο δικαστήριο ως παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας, ενώ όπως τόνισε η κα Γρανιτσιώτη σκοπεύουν να καταθέσουν και αγωγές στην περίπτωση που βρεθεί ποιος είναι ο δράστης.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση ανεξαρτήτως της ύπαρξης των μηνύσεων θα προχωρούσε αυτεπάγγελτα έτσι κι αλλιώς.

Επίσης όπως σημείωσε η δικηγόρος της οικογένειας η συνεργασία τόσο με τον διοικητή της αστυνομίας όσο και με τον εισαγγελέα μέχρις στιγμής είναι άριστη και φαίνεται πως και οι ίδιοι θέλουν να προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερο η υπόθεση.

Τι ζητά η οικογένεια: H Έφη Γρανιτσιώτη τονίζει πως αυτό που ζητάνε την συγκεκριμένη στιγμή είναι: «Να μην στηθεί ένα λαικό δικαστήριο, ούτε θέλουν να αντικαταστήσουν τις αρχές αλλά ζητούν σοβαρή αντιμετώπιση της υπόθεσης και διαλεύκανση όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…