Η διεστραμμένη φαντασία στην εξουσία!

Αφού το κράτος λειτούργησε άψογα, αφού οι πάντες ήταν στα πόστα τους και έκαναν υποδειγματικά τη δουλειά τους, κάτι άλλο συνέβη, κάποιος άλλος παράγοντας έπαιξε ρόλο ώστε να έχουμε αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα...

Αφού το κράτος λειτούργησε άψογα, αφού οι πάντες ήταν στα πόστα τους και έκαναν υποδειγματικά τη δουλειά τους, χωρίς όμως να αποσοβήσουν την καταστροφή, κάτι άλλο συνέβη, κάποιος άλλος παράγοντας έπαιξε ρόλο ώστε να έχουμε αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα. Ας αρχίσουμε λοιπόν το ψάξιμο για να εντοπίσουμε τους δράστες και να βγάλουμε λάδι τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση και τον υπερδραστήριο πρωθυπουργό που, σύμφωνα με… έγκυρες πληροφορίες, στις δημοσκοπήσεις που ετοιμάζονται θα εμφανίζονται πανίσχυροι, ίσως και σε καλύτερη θέση απ’ αυτήν που ήταν πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές.

Μήπως έφταιγε ο αέρας, αυτός ο ύπουλος εχθρός των κυβερνήσεων, αυτός ο φανατικός σύμμαχος των πυρκαγιών; Μα όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν αναιμικός. Με τρία και πέντε Μποφόρ δεν γίνεται να στήσεις σοβαρό κατηγορητήριο. Θα καταρρεύσει αμέσως. Βγαίνει λοιπόν από το κάδρο ο άνεμος. Οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες επειδή δεν καθάρισαν τις περιοχές, δεν οργάνωσαν σωστά τους μηχανισμούς πρόληψης; Διέπραξαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος; Μπορεί κάποιοι απ’ αυτούς όντως να αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά οι περισσότεροι εξελέγησαν με τη σημαία της μεγάλης παράταξης, οπότε είναι δικοί μας και δεν χρειάζεται να βάλουμε τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας. Αυτόχειρες; Ποτέ.

Επίσης δεν είναι ώρα να μιλάμε για παράβαση καθήκοντος, αφού αυτό το αδίκημα το έχουμε φορτώσει στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη υπόθεση βεβαίως βεβαίως, ωστόσο ας μη δώσουμε αφορμές για συνειρμούς που θα λερώσουν την εικόνα μας. Χαμηλά στον κατάλογο και αυτός ο παράγοντας.

Μήπως μας τιμωρεί ο Πανάγαθος; Τι εννοούσε ο περιφερειάρχης Αττικής όταν έλεγε ότι «είμαστε στο έλεος του Θεού»; Μα τώρα στα σοβαρά θα βάλουμε τέτοιο ζήτημα; Είμαστε το κόμμα που υπηρετεί με συνέπεια το τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», είμαστε το κόμμα που βρίσκεται στα δεξιά του Κυρίου, οι πολιτικοί μας κάνουν μεγάλους σταυρούς, οι υπουργοί μας έχουν τιγκάρει τα γραφεία τους με εικόνες της Παναγίας και του Ιησού, παρακολουθούν με ευλάβεια τις λιτανείες των ιερών συμβόλων, με τους εκπροσώπους του Θεού οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές, ποτέ δεν φέρνουμε αντίρρηση σε ό,τι μας ζητάει η ιεραρχία, οπότε δεν είναι δυνατόν να μας εκδικείται ο Υψιστος. Απορρίπτεται κι αυτή η εκδοχή. Λιγοστεύουν οι υποψήφιοι θύτες.

Οι Τούρκοι; Οι προαιώνιοι εχθροί του έθνους; Αυτοί μας μισούν παράφορα, θέλουν το κακό μας, έχουν εξοργιστεί που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την επανάστασή μας που ήταν η αρχή του τέλους για την αυτοκρατορία τους, σήμερα είναι σε δύσκολη θέση και δεν αποκλείεται να έχουν στείλει πράκτορές τους να μας κάψουν. Ναι, αυτοί είναι ικανοί για όλα, όμως αν πάμε προς τα κει το αφήγημα μας, θα είναι σαν να ομολογούμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας πιάστηκαν στον ύπνο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον επικεφαλής τους τον τοποθέτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλάζοντας τον νόμο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την ευθύνη για τη λειτουργία τους την έχει ο πρωθυπουργός, οπότε εξ αντικειμένου χρεώνεται τις πράξεις, τις παραλείψεις, τις γκάφες τους.

Εκλεισε ο κατάλογος και δεν βρήκαμε τους ενόχους. Αδιέξοδο. Ε, υπάρχει κάτι ακόμη. Οι πολιτικοί αντίπαλοί μας. Χαίρονται με τις δυσκολίες που έχουμε, είναι αδίστακτοι, κάνουν τα πάντα για να μας δυσφημήσουν. Ποιος μας λέει ότι δεν έβαλαν αυτοί τις φωτιές; Εκείνο το κάμπινγκ της νεολαίας τους στην Εύβοια είναι… αθώο; Αυτοί οι εμπρηστές που συνελήφθησαν μήπως δεν είναι ψυχοπαθολογικά άτομα, αλλά οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ; Μπορούν να αποδείξουν ότι δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές; Σε καλό δρόμο είμαστε. Η φαντασία, επιτέλους, στην εξουσία. Δεν έχει σημασία που είναι αχαλίνωτη και διεστραμμένη.

Ανάγωγα 

Μπόλικοι στρατηγοί με στολές και κουστούμια έχουν ριχτεί στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Από τα επιτελικά γραφεία τους, όμως. Στο φλεγόμενο πεδίο αγωνίζονται οι χαμηλόβαθμοι, οι εθελοντές, οι κάτοικοι που αρνούνται να εκκενώσουν τις εστίες τους. Οι πρώτοι θα μείνουν στις θέσεις τους και μπορεί να προαχθούν στις επόμενες κρίσεις. Οι άλλοι θα ζήσουν μέσα στα ερείπια. Και η ζωή συνεχίζεται…

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ο Θεοδωράκης απαντά (;) στην κριτική που δέχτηκε: Ρώτησα ό,τι όφειλα – Θα πάρω συνέντευξη και από Τσίπρα

Ο Θεοδωράκης απαντά (;) στην κριτική που δέχτηκε: Ρώτησα ό,τι όφειλα – Θα πάρω συνέντευξη και από Τσίπρα

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης μήπως και αμβλύνει τη σφοδρή κριτική που…