ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Η διάψευση του κυβερνητικού αφηγήματος έρχεται από το εξωτερικό

Πως εξηγείται ότι οι θάνατοι από την πανδημία στην Ελλάδα είναι περίπου τρεις φορές περισσότεροι από ό,τι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες; Μήπως εκείνοι κάνουν κάτι για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία;

5282598 1

Το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε οικτρά στη διαχείριση των δύο μεγάλων κρίσεων που διαχειρίστηκε, της υγειονομικής και της ενεργειακής, δεν το λένε μόνο οι δημοσκοπήσεις. Στις οποίες φαίνεται πια καθαρά η κατάρρευση των ποσοστών δημοφιλίας που απολάμβανε μέχρι τώρα η ΝΔ.

Την παντελή αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής και της ενεργειακής κρίσης την επιβεβαιώνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο οι διεθνείς και γι’ αυτό αξιόπιστες και αντικειμενικές αξιολογήσεις που δημοσιεύουν έγκυροι διεθνείς οργανισμοί.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα στην αξιολόγηση του διεθνούς οργανισμού Our World Data κατατάσσεται τελευταία ως προς τους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, ενώ συγχρόνως κατατάσσεται και δεύτερη από το τέλος σε ολόκληρο τον κόσμο, μαρτυρά την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης.

Ο σκληρός δείκτης των θανάτων ανά πληθυσμό από την πανδημία στον οποίο είμαστε ουραγοί, είναι κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Γιατί καταδεικνύει την κατάρρευση του ΕΣΥ και την εγκατάλειψη κάθε μέτρου προστασίας της δημόσιας υγείας του πληθυσμού στη χώρα μας.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τις χώρες του υπόλοιπου κόσμου, όπου επειδή εφάρμοσαν αποτελεσματικά μέτρα περιορισμού της μετάδοσης της νόσου και επειδή ενίσχυσαν τα συστήματα υγείας τους ώστε να εξυπηρετούν περισσότερους ασθενείς, η θνητότητα από την επιδημία ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με την Ελλάδα.

Η Ελλάδα εμφανίζει λοιπόν στον σκληρό δείκτη της πανδημίας που καταμετρά τον κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο απωλειών, τρεις φορές περισσότερους θανάτους ανά πληθυσμό από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Καθώς η Ελλάδα έχει 6,38 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, όταν η Πορτογαλία έχει 2,33, η Κύπρος 2,23, η Ιταλία 2,18, η Γερμανία 2,13, η Βουλγαρία 1,99 και η Γαλλία 1,92.

362597g a a

Αν η πανδημία ήταν διεθνές φαινόμενο, όπως η κυβέρνηση διακαώς προσπαθεί να αποδείξει κι ακόμη αν ήταν μια μάστιγα με μορφή θεομηνίας, για την οποία οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν και πολλά, όπως η κυβερνητική προπαγάνδα επιχειρεί να διαδώσει, τότε γιατί αυτό δεν ισχύει και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες;

Πως εξηγείται δηλαδή ότι οι θάνατοι από την πανδημία στην Ελλάδα είναι περίπου τρεις φορές περισσότεροι από ό,τι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες;

Μήπως εκείνοι κάνουν κάτι για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία, που δεν θέλησε να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Η οποία όταν ο υπόλοιπος κόσμος ενίσχυε το ΕΣΥ και αύξανε τη στελέχωση και τον εξοπλισμό των ΜΕΘ, μας έλεγε ότι αυτά θα ήταν πεταμένα λεφτά. Αφού κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, υποκριτικά φερόμενος στη Βουλή, έκανε ότι δήθεν δεν ήξερε καμία μελέτη που αποδείκνυε την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ. Όταν η μελέτη αυτή είχε εκπονηθεί από τον στενότερο σύμβουλό του…

Αλλά δεν είναι μόνο η διαχείριση της πανδημίας στην οποία αποκαλύπτεται από τα αποτελέσματα η ολέθρια για τους πολίτες και για τη χώρα κυβερνητική πολιτική.

Είναι και η ενεργειακή κρίση, για την οποία η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της», αποδίδοντάς την σε διεθνείς συνθήκες. 

 

362597g bb b

Και εδώ τα διεθνή στοιχεία διαψεύδουν οικτρά την κυβερνητική προπαγάνδα.

Ο χάρτης που δημοσιεύει η ΡΑΕ, βασισμένος στις τιμές χονδρικής επόμενης ημέρας για την ενέργεια στην Ευρώπη, είναι αποκαλυπτικός, όσο και αδιαμφισβήτητος.

Στον χάρτη αποτυπώνεται η ολέθρια ενεργειακή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Καθώς φαίνεται ότι η χώρα μας έχει την ακριβότερη τιμή ενέργειας σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα με απόσταση από τη δεύτερη Ιταλία, που έχει μόλις το 68,7% της δικής μας τιμής.

Κόλαφος λοιπόν και στη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης η κυβερνητική πολιτική. Καθώς καταρρέει ο μύθος του διεθνούς και εισαγόμενου στη χώρα φαινομένου της ακρίβειας.

Η ακρίβεια της τιμής της ενέργειας και η αρνητική πρωτιά της Ελλάδας έχουν ονοματεπώνυμο.

Διότι αν το φαινόμενο ήταν διεθνές και εισαγόμενο, πως εξηγείται η τόσο μεγάλη διαφοροποίηση της τιμής της ενέργειας στην Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη;

  • Σύμπτωση είναι ότι οι χώρες που ρύθμισαν το Χρηματιστήριο της Ενέργειάς τους έτσι ώστε να περνά από αυτό ένα μικρό ποσοστό της συνολικής ενεργειακής ζήτησης, έχουν χαμηλότερες τιμές από τη χώρα μας; Στην οποία η κυβέρνηση επέβαλε να περνά μέσα από το Χρηματιστήριο και άρα να συνδέεται με την ακριβότερη τιμή του φυσικού αερίου, το 100% της ενέργειας που καταναλώνεται; Σημαδεύοντας έτσι την τράπουλα του ελεύθερου ανταγωνισμού;
  • Σύμπτωση είναι ότι οι κυβερνήσεις που διεκδίκησαν και τους επιτράπηκε η αποσύνδεση των τιμών των υπολοίπων πηγών της ενέργειας από εκείνες του φυσικού αερίου, μείωσαν σημαντικά τις τιμές;
  • Σύμπτωση είναι ότι τα κράτη που επέβαλαν πλαφόν στην τιμή της ενέργειας έχουν χαμηλότερες τιμές;
  • Σύμπτωση είναι ότι οι κυβερνήσεις που μείωσαν τη φορολόγηση κατάφεραν και μείωσαν σημαντικά τις τιμές υπέρ των καταναλωτών;
  • Ή μήπως είναι σύμπτωση ότι οι κυβερνήσεις που φορολογούν τα υπερκέρδη των καρτέλ της ενέργειας, έχουν πολύ χαμηλότερες τιμές από την Ελλάδα, μια και με τον τρόπο αυτόν χρηματοδότησαν φορολογικά μέτρα υπέρ των καταναλωτών;

Η κυβέρνηση ψεύδεται διαρκώς και αδιακόπως. Κρύβεται πίσω από τον ολοκληρωτικό έλεγχο των ΜΜΕ, τα οποία εξυπηρετούν την κυβερνητική προπαγάνδα και αποκρύπτουν την αλήθεια.

Δυστυχώς όμως για τον κ. Μητσοτάκη και για τη Νεοφιλελεύθερη Δεξιά, στην εποχή του διαδικτύου η αλήθεια έχει κι άλλους τρόπους για να γίνει ευρύτερα γνωστή.

Η ιδιότυπη ομηρεία της ελληνικής κοινωνίας στην ψευδή, μονόπλευρη και ιδιοτελή κυβερνητική προπαγάνδα έφτασε στο όριό της.

Το θεριό που κοίμιζαν με ψέματα και αντιπερισπασμούς για τον πιλότο που δολοφόνησε τη γυναίκα του και για τις περιπέτειες της Ρούλας Πισπιρίγκου ξύπνησε και δηλώνει το παρόν στις δημοσκοπήσεις, διεκδικώντας μια καλύτερη Ελλάδα.

Η κυβέρνηση μετρά πλέον τον χρόνο ανάποδα…

Πηγή: TVXS

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

ΕΚΑΒ

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση της 85χρονης που βρέθηκε χωρίς κεφάλι στην Καρδίτσα

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

6028608

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

«Στην πολιτική δεν μπήκα στα 20, μπήκα στα 40 μου. Δεν είναι σκοπός για μένα…

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος