Η διαφορετική ανάγνωση του ΚΚΕ για τις εκλογές στη Γαλλία και τη νίκη της Αριστεράς – Η δήλωση Κουτσούμπα

Το ΚΚΕ δεν είδε το παραμικρό «καλό» στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

Γαλλία ΚΚΕ

Οι εκλογές στη Γαλλία σημαδεύτηκαν από μια ιστορική ανατροπή, από την ήττα των ακροδεξιών δυνάμεων και τη μεγάλη νίκη που κατέγραψε το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Οικολόγων.

Μια διαφορετική μάτια στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών καταθέτει το ΚΚΕ, που μέσα από σχετική δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα προειδοποιεί τον γαλλικό λαό για τις τρέχουσες διεργασίες.

Στην αποτίμηση που κάνει μάλιστα το ΚΚΕ φαίνεται πως δεν διαβλέπει κάποια θετική εξελίξη ή κάποιο θετικό πρόσημα σε όσα έγιναν χθες στη Γαλλία, ενώ στον αντίποδα ασκώντας σφοδρή κριτική στον συνασπισμό του Μελανσόν τονίζει: «Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλα τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σε Γαλλία και Ελλάδα, με προκλητική σκοπιμότητα βαφτίζουν “Αριστερά” το βασικό κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας (“Νέο Λαϊκό Μέτωπο”)».

Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για Γαλλία

«Μια επανάληψη του ίδιου έργου, με τους πρωταγωνιστές των αντιλαϊκών κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του γαλλικού λαού με όποιο κυβερνητικό σχήμα κι αν υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το μόνο βέβαιο είναι ότι ξανά -στο όνομα της «δημοκρατίας» και του «μικρότερου κακού» – θα τροφοδοτήσουν έναν νέο φαύλο κύκλο απογοητεύσεων και συντηρητικοποίησης.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλα τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σε Γαλλία και Ελλάδα, με προκλητική σκοπιμότητα βαφτίζουν “Αριστερά” το βασικό κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας (“Νέο Λαϊκό Μέτωπο”), ενώ ταυτόχρονα υπάρχει εκκωφαντική σιωπή στον διαχρονικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας για τη σταθερότητα και υπεράσπιση του βάρβαρου και σάπιου συστήματος. Ηθελημένη συσκότιση της πραγματικότητας.

Άλλωστε η κυρίαρχη αστική αντιμετώπιση της Λεπέν δεν στόχευε τόσο στην ουσία της πολιτικής της γραμμής όσο τις προσπάθειες ανακαίνισης μιας χρεοκοπημένης σοσιαλδημοκρατίας.

Η ανασύνταξη του κινήματος στη Γαλλία, την Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη και η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να γεννήσει ελπίδες για τους λαούς και να φράξει πραγματικά το δρόμο στις αντιδραστικές ακροδεξιές δυνάμεις, ως μια ακόμα εφεδρεία του συστήματος.

Είναι ο μόνος δρόμος για να μετατρέπεται η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την ΕΕ σε δύναμη ανάτασης, ανατροπής και πραγματικής προόδου».

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ασθενοφόρο παρασύρει δύο γυναίκες που ψώνιζαν στην Σκιάθο

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν έκλεψα ποτέ το παιχνίδι, τα λέμε στο Παρίσι»

Καιρός: Έρχεται «καυτό» δεκαήμερο – Οι 5 περιοχές που θα «βράσουν» (video)

Λουτράκι: Κατέρρευσε η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας (video)

Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

5650405

Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

Χωρίς ρεύμα μέσα σε ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες ρεκόρ