Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ που βάζει «φωτιά» τις κάλπες

Μεγάλη μείωση της διαφοράς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με την τελευταία μέτρηση πριν από περίπου 15 ημέρες, καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr σχετικά με τις ευρωεκλογές.  Ανάλογη μείωση της διαφοράς είχε δείξει την περασμένη εβδομάδα και η δημοσκόπηση του Documento.

εκλογές

Η διαφορά βρίσκεται πλέον στις 3,5 μονάδες, δηλαδή στα όρια του στατιστικού λάθους, με σημαντικά ενισχυμένο το ρεύμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να καταγράφεται πλέον ως καταλληλότερος πρωθυπουργός έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η «μετέωρη ψήφος», και κυρίως η στάση των αναποφάσιστων, παραμένει κρίσιμος παράγοντας, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που θα μπορούσε να ανατρέψει ριζικά το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου (μέσα σε παρένθεση τα ποσοστά της προηγούμενης μέτρησης): η ΝΔ συγκεντρώνει 25,9% (23,4%), ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4% (17,5%), το ΚΚΕ 5,5% (5,8%), η Χρυσή Αυγή 4,9% (3,6%), το Κίνημα Αλλαγής 4,7% (6,2%) και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,1% (2,5%). Κάτω από το όριο του 3% κινούνται το ΜΕΡΑ25 με 2,2%, το Ποτάμι με 1,9% (0,5%), η Ένωση Κεντρώων με 1,2% (1,3%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% (1,1%), η Λαϊκή Ενότητα με 0,8% (1,1%), η Δημιουργία Ξανά 0,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 0,5% (1%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 0,4% (0,3%). Η «μετέωρη ψήφος» ανέρχεται στο 23,2%, έναντι 31,4% που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη μέτρηση, με το 16,6% να δηλώνει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει τί θα ψηφίσει.

 Η ανάλυση της «μετέωρης ψήφου» δείχνει και την κρισιμότητά της στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς το 30% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό της ΝΔ είναι μόλις 10%. Πρόκειται για έναν παράγοντα που θα μπορούσε να επιφυλάσσει εκπλήξεις. Είναι ενδεικτικό και το γεγονός πως η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη σημαντική μείωση της διαφοράς με τη ΝΔ, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 49%, την ώρα που η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 78%.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…