Η διαδρομή του Έλληνα "Εσκομπάρ", τα τάνκερ και το ξενοδοχείο

Άνθρωπος με πλούσια διαδρομή στη νύχτα και μετοχές σε μπαρ των Βορείων Προαστίων ήταν ο Μάκης Γιανουσάκης που κατάφερε να…

syllipsi filothei 660 0

Άνθρωπος με πλούσια διαδρομή στη νύχτα και μετοχές σε μπαρ των Βορείων Προαστίων ήταν ο Μάκης Γιανουσάκης που κατάφερε να σοκάρει όλη την Ελλάδα, όταν την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη από τις Αρχές ως ο εγκέφαλος του μεγαλύτερου καρτέλ ηρωίνης στη χώρα.

Ο Γιαννουσάκης αρχικά φαίνεται πως ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και ασχολήθηκε με τη νυχτερινή διασκέδαση. Ο πατέρας του, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 έφτιαξε στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος το μαγαζί «Αleka’s», προς τιμή της συντρόφου του, Αλέκας Κανελλίδου. Στη συνέχεια έκλεισε το «Αleka’s» και άνοιξε ένα νέο χώρο, στη Μητροπόλεως 1, το «Michel».

Στην πορεία, ο Μιχάλης Γιαννουσάκης αντιμετώπισε προβλήματα με την υγεία του και αποτραβήχτηκε για λίγα χρόνια από τη νύχτα. Ασχολήθηκε με την πρώτη του δουλειά, καθώς υπήρξε ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής πετρελαίου κατ’ οίκον και σε γιοτ. Στις αρχές του 2000 ξεκίνησε καινούργιες δραστηριότητες ανοίγοντας το «Mike’s Irish Bar» στην περιοχή του πύργου Αθηνών, όπου και δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 2009 από ένα 26χρονο, γνωστό στο χώρο των νονών της νύχτας.

Τα τάνκερ στο Ντουμπάι

Κατά τη σύλληψη του ο Γιαννουσάκης ισχυρίστηκε πως είναι εφοπλιστής και έχει στην ιδιοκτησία του τέσσερα δεξαμενόπλοια. Ωστόσο αρχικά κανείς δεν τον γνώριζε και οι Αρχές υποπτεύονταν πως δεν ίσχυαν οι ισχυρισμοί του, καθώς το όνομά του ήταν άγνωστο στους κύκλους των εφοπλιστών.

Τελικά, η έρευνα έδειξε πως ο Γιαννουσάκης είχε εδώ και καιρό αποχωρήσει από το μπαρ στο Κεφαλάρι, ενώ πρόσφατα είχε αγοράσει όντως τέσσερα δεξαμενόπλοια και είχε συστήσει ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι. Ο Γιαννουσάκης όπως φαίνεται εκμεταλλεύτηκε τις άριστες σχέσεις που φέρεται να είχε με την πρώην σύζυγό του και κόρη εμπόρου διαμαντιών, η οποία έχει επίσης συλληφθεί.

Με πρώην σύζυγό του ο Γιαννουσάκης είχε αποκτήσει κατά τον έγγαμο βίο τους δύο παιδιά. Ωστόσο το ένα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Σε ηλικία 13 ετών είχε πάρει κρυφά τη μοτοσικλέτα του Μάκη Γιαννουσάκη. Ωστόσο, δεν γνώριζε να οδηγεί με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να σκοτωθεί. Ο δεύτερος γιος τους, 15 ετών βρέθηκε ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Μετά το διαζύγιο του, ο Γιαννουσάκης παντρεύτηκε με την κόρη επίσης γνωστού επιχειρηματία με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Το δεύτερο μάλιστα είναι μόλις 20 μηνών. Το ζευγάρι έμενε στη Βούλα τον τελευταίο καιρό, ωστόσο ο Γιαννουσάκης σε σχεδόν καθημερινή βάση βρισκόταν στη βίλα της Φιλοθέης, την οποία είχε μετατρέψει σε αποθήκη 500 κιλών ηρωίνης.


Σκόπευε να αγοράσει ξενοδοχείο στα νότια προάστια για «ξέπλυμα»

Ο Γιαννουσάκης και οι συνεργοί του στο καρτέλ της ηρωίνης που εξαρθρώθηκε ήταν έτοιμοι να αγοράσουν ξενοδοχείο στα Νότια Προάστια. Μάλιστα είχαν υποσχεθεί στον ξενοδόχο θα πλήρωναν …τοις μετρητοίς. Οι επίδοξοι επενδυτές ήξεραν ότι τα έσοδα από τα 1.033 κιλά ηρωίνης που θα διακινούσαν σε Ελλάδα και εξωτερικό θα άγγιζαν ακόμα και το ποσό των 200 εκατ. ευρώ, οπότε χρειάζονταν μία επιχείρηση για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.

Αφέθηκε ελεύθερος ο 15χρονος γιος του Γιαννουσάκη   

Ο 15χρονος γιος του 40χρονου εφοπλιστή, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω του ενός τόνου, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος κατηγορείται ότι ενημέρωσε με γραπτό μήνυμα ένα μέλος της συμμορίας, προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη.

Στην Εισαγγελία Πειραιά, οδηγήθηκε σήμερα και ο Αλβανός υπήκοος που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση και παραδόθηκε χθες αυτοβούλως στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Ο συλληφθείς έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι για την ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών και αξίας άνω των 30 εκατομμύρια ευρώ, θα οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πειραιά πέντε Έλληνες. Πρόκειται για τον 40χρονο εφοπλιστή, την πρώην σύζυγό του και τη μητέρα της, την οικιακή βοηθό και έναν φίλο τής πρώην συζύγου του 40χρονου. Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία και πέντε Τούρκοι υπήκοοι.

Η νταλίκα που είχε προορισμό την Ιταλία

Πηγές του Λιμενικού, αναφέρουν ότι έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, εντοπίστηκε σε μάντρα φορτηγών στο Κερατσίνι νταλίκα με ειδικές κρύπτες, η οποία θα χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά της ηρωίνης από την Πάτρα στην Αγκόνα και από εκεί στις αγορές της Ευρώπης. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ποσότητα ηρωίνης πρέπει να έφθασε στην Ελλάδα από το Ιράν μέσω Τουρκίας με άλλο φορτηγό όχημα, ενώ οι έρευνες για αυτή την υπόθεση παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…