Η Δεξιά του Κυρίου προς τον αμαρτήσαντα Μητσοτάκη: Μετανοείτε!

Ο θρησκευτικός σκοταδισμός του Μεσαίωνα ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά με αφορμή τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Μαθηματικός 23/09/2021 | 07:29

Άμεση είναι η παραίνεση του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών της Μητρόπολης Πειραιά προς τον Μητσοτάκη: Μετανοείτε!!!

Ο θρησκευτικός σκοταδισμός του Μεσαίωνα ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά με την ανακοίνωση του ΓρΑιΠα της Μητρόπολης Πειραιά με αφορμή τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. Αφού καταγγέλλει τον σύγχρονο άνθρωπο ως “αποστάτη”, με “μηδενιστικές και ηδονιστικές επιθυμίες”, και αφού ξιφουλκεί και κατά του Μαρξισμού, ως “γνήσιου πνευματικά τέκνου του αθέου Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού” αποφαίνεται ότι: Αναμφίβολα οι αρχές και οι δυνάμεις της ευρωπαϊκής κουλτούρας και του πολιτισμού είναι Χριστομάχες... Ευρώπη ίσον αναγέννηση της ειδωλολατρίας

Ευτυχώς που η ανακοίνωση δεν θέτει ζήτημα κατεδάφισης του ειδωλολατρικού ναού της θεάς Αθηνάς, του Παρθενώνα της Ακρόπολης Αθηνών και έτσι η μετανοούσα Μενδώνη η Μαγδαληνή μπορεί να κοιμάται ήσυχη!!!  

Και η ανακοίνωση συνεχίζει ακάθεκτη στοχεύοντας άμεσα τον Μητσοτάκη, με αφορμή τον Μίκη:

- Εις ό,τι αφορά τις ανούσιες και υπέρμετρες εκδηλώσεις τιμής του έργου και του προσώπου του, (με τη συμμετοχή της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου μας), κατά την κηδεία του και πριν από αυτήν, τις θεωρούμε απαράδεκτες από την άποψη της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστεως.

- Δεν «πέφτουμε στην παγίδα» να τον αποθεώσουμε, έχοντας υπόψη μας την προσωπική του ζωή και τον ασταθή πολιτικό χαρακτήρα του. Πολύ περισσότερο δεν έχουμε δικαίωμα να τον τιμήσουμε, ή να τον προβάλουμε, ως πρότυπο προς μίμηση μέσα στον χώρο της Εκκλησίας...”

Η ανακοίνωση στο σύνολό της αποπνέει ένα αίσθημα θρησκευτικού παροξυσμού. Έχει μια πολιτικο-θρησκευτική χροιά ενδεδυμένη με το ράσο της εποχής του Μεσαίωνα κατά τον οποίο φανατικές ορδές χριστιανών κατέστρεφαν τα μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Από την ανακοίνωση δε γλυτώνει ούτε ο βραβευμένος με Νόμπελ Οδυσσέας Ελύτης: “τα ποιήματά του... εκφράζουν τις αρχές της «Νέας Εποχής» και δυστυχώς του Νεοπαγανισμού. Στην κατακλείδα της ανακοίνωσης αναφέρεται: “ Όλα όσα προηγουμένως ελέχθησαν αποσκοπούν ... στο να μας προφυλάξουν από ακρότητες και υπερβολές... και να αποτελέσουν ...μία εκ βαθέων κραυγή και ...πρόσκληση στη μοναδική οδό της σωτηρίας μέσω της μετάνοιας»!  

“Σοφόν το σαφές” της ανακοίνωσης η οποία θα μπορούσε να έχει τίτλο: Προς Μητσοτάκην επιστολή Μητροπόλεως Πειραιώς. Ερμηνεύοντας με δικά μας λόγια την ανακοίνωση θα μπορούσαμε να πούμε, καθ' υπερβολή και κατ' επέκταση τα εξής:

- Ο Θεοδωράκης ήταν “Μαρξιστής και πολιτικά ασταθής”. Πώς “έπεσες στην παγίδα” και τον τίμησες εσύ Κυριάκο που έχεις στην κυβέρνησή σου τα αναθρεμένα παιδιά του εθνοσωτήρος συνταγματάρχου Γεωργίου Παπαδοπούλου και υμνητή του Ελληνοχριστιανικού μας Πολιτισμού; “Μοναδική οδός της σωτηρίας σου είναι η μετάνοια”!!

- Πώς την πάτησες Κυριάκο και συμμετείχες στις “απαράδεκτες από την άποψη της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστεως υπέρμετρες και ανούσιες εκδηλώσεις τιμής” στον Μίκη; Μοναδική σωτηρία σου η μετάνοια!!

- Και καλά με τον Θεοδωράκη, το αμάρτημα ούτως ειπείν είναι στιγμιαίο, όπως εκείνο της εθνικής ημών επαναστάσεως της 21ης Απριλίου η οποία αποσόβησε τον Μαρξιστικόν κομμουνισμόν. Με 20-30 μετάνοιες καθάρισες. Με εκείνη την Ευρώπη της ειδωλολατρίας και του πολιτισμού της που είναι Χριστομάχες; Που τρέχεις κάθε τόσο και συναγελάζεσαι με τους ευρωπαίους μηδενιστές των ηδονιστικών επιθυμιών; Μοναδική σωτηρία σου 100 μετάνοιες πρωί - μεσημέρι - βράδυ και αποχή από το σεξ με παρτενέρ ή κατά μόνας, επί επτάμηνον. 

- Και μη νομίσεις Κυριάκο ότι έχεις δεδομένη την Δεξιά του Κυρίου και τις ψήφους των πιστών επειδή μας χρηματοδοτείς αφειδώς με κρατικό χρήμα, μας διορίζεις υπαλλήλους, μας παραχωρείς τα έσοδα των ναών των δημοτικών κοιμητηρίων, και ό,τι άλλο ζητήσουμε. Μοναδική σωτηρία σου η παρατεταμένη μετάνοια διότι ... “καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια” στις επόμενες εκλογές...  

ΥΓ: Πέρα από την πλάκα. Σύγχρονο πολίτευμα αστικής Δημοκρατίας σημαίνει διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας. Στην Ευρώπη του 21ου αιώνα δεν έχουν θέση οι Ταλιμπάν οποιουδήποτε δόγματος...και όσοι συντηρούν τον ταλιμπανισμό... 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr