Η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά: Ο κ. Μητσοτάκης διαψεύδει πανηγυρικά τον εαυτό του

Μητσοτακης

Η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει. Δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τις πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος. Αυτές βύθισαν την Ελλάδα στην κρίση. Δεν θα υποκύψουμε στον λαϊκισμό. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον δρόμο των εύκολων υποσχέσεων. Δεν θα αναλάβουμε δεσμεύσεις που δεν μπορούμε και δεν γίνεται να εκπληρώσουμε. Θα είμαστε συνεπείς με τις εξαγγελίες μας. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και είμαστε σε θέση να την εγγυηθούμε. Δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Χωρίς συγκρούσεις με ό,τι μας κρατάει στο περιθώριο δεν θα προχωρήσουμε μπροστά. Είναι απαραίτητο να κάνουμε τομές και να εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την κατάσταση. Εμείς δεν θα διστάσουμε να τα βάλουμε με τις δυνάμεις που έχουν καθηλώσει τη χώρα. Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Θα στηρίξουμε τους αδύναμους. Θα ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Θα αντικαταστήσουμε τις επιδοματικές πολιτικές που δίνουν ψίχουλα με πολιτικές που θεραπεύουν τις αιτίες των προβλημάτων. Θα περιορίσουμε το σπάταλο κράτος. Θα χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία. Θα δώσουμε ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους. Θα περιφρουρήσουμε το κράτος δικαίου. Θα πατάξουμε τη διαφθορά. Θα σεβαστούμε τους κανόνες. Θα χτυπήσουμε αλύπητα την εγκληματικότητα.

Αυτά και πολλά άλλα «θα» είχε… εξαπολύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το που ανέλαβε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας το 2016. Πολλοί τον πίστεψαν, δηλαδή πήραν τοις μετρητοίς όσα έλεγε δημοσίως, αδιαφορώντας για τα όσα έκανε παρασκηνιακά για να εδραιώσει τη θέση του στο κόμμα και για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο ανασφάλειας που τον κατατρύχει (κληρονομιά από τον πατέρα του). Τον πίστεψαν, τον ψήφισαν και συνέχισαν για αρκετό καιρό να τον εμπιστεύονται. Για να το πετύχει αυτό είχε απλόχερη βοήθεια από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης (έδωσε στους ιδιοκτήτες τους ό,τι του ζήτησαν και πήρε αγιογραφίες και διθυράμβους), από πρώην αριστερούς που έφτυσαν το παρελθόν τους για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους και εκμεταλλεύτηκε την κρίση εσωστρέφειας που ταλαιπωρούσε τους πολιτικούς αντιπάλους του. Η ασυλία του δεν απειλήθηκε ακόμη και όταν άρχισε να φαίνεται καθαρά ότι κορόιδεψε το σύμπαν και ότι το μόνο που τον απασχολούσε ήταν η παραμονή του στην εξουσία πάση θυσία. Τα στοιχεία όμως είναι συντριπτικά. Ο κ. Μητσοτάκης διαψεύδει πανηγυρικά τον εαυτό του.

Κάλυψε τους τραπεζίτες που έδωσαν στο κόμμα του δάνεια χωρίς εγγυήσεις. Βόλεψε τα παιδιά της Νέας Δημοκρατίας σε δημόσιες θέσεις. Τριπλασίασε τους μετακλητούς υπαλλήλους. Εκανε απευθείας αναθέσεις ύψους οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ. Διόρισε στελέχη του κόμματός του σε νευραλγικά πόστα έναντι παχυλών αμοιβών. Πούλησε τη ΔΕΗ. Υπονομεύει το ΕΣΥ. Καταστρέφει τη ΛΑΡΚΟ. Επέτρεψε σε υπουργούς του να δίνουν επιχορηγήσεις σε κολλητούς τους δημιουργώντας έτσι ένα νέο παρασιτικό στρώμα… επιχειρηματιών της αρπαχτής. Προωθεί ταξικά μεροληπτικές πολιτικές στην οικονομία. Αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και πετρελαίου. Μοιράζει γλίσχρα επιδόματα και προεκλογικά τυράκια για να θολώσει τα νερά και να ξεγελάσει τους πολίτες, μ’ άλλα λόγια κάνει ό,τι αποδοκίμαζε στεντορείως όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Λέει χοντρά ψέματα για το ποιος έφερε τα μνημόνια και ποια κυβέρνηση έφτιαξε το αποθεματικό των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εστειλε πολιτικούς αντιπάλους του στο Ειδικό Δικαστήριο. Οργάνωσε παρακρατικούς μηχανισμούς για να ελέγξει την πολιτική ζωή. Γενικώς είναι μια Δεξιά καθόλου διαφορετική απ’ αυτήν που ξέραμε. Δεν την άλλαξε. Δεν ήθελε να την αλλάξει. Μοιάζει περισσότερο με την προδικτατορική Δεξιά, παρά με τη Δεξιά της Μεταπολίτευσης. Και γι’ αυτό οι θηριώδεις προπαγανδιστικοί μηχανισμοί δυσκολεύονται να την καλλωπίσουν.

Ανάγωγα 

Αν σε κοροϊδεύουν τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης, υπάρχει λύση: τους ρίχνεις μια καταγγελία ότι τα πιάνουν από τους πολιτικούς αντιπάλους σου και ξεμπερδεύεις. Οταν όμως γελάνε μαζί σου τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, τι κάνεις; Δύσκολο πρόβλημα για τους γραβατωμένους γελωτοποιούς.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…