Η ΔΑΠ λέει ότι είναι πρώτη δύναμη και δεν την πιστεύει ούτε ο Μητσοτάκης

Η πρώτη δύσκολη αποστολή της ΔΑΠ μετά τις φετινές φοιτητικές εκλογές, είναι να πείσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κέρδισε

4124216

Με ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που υποστηρίζεται από τη ΝΔ, ανακοίνωσε αυθαίρετα ότι σύμφωνα με τις δικές τις μετρήσεις, η ίδια είναι που κέρδισε τις φετινές φοιτητικές εκλογές που έγιναν χθες στα πανεπιστήμια όλης της χώρας, και όχι η ΠΚΣ που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις συνομολογούν ότι στις εκλογές εξελέγη ως πρώτη δύναμη η ΠΚΣ, η ΔΑΠ επιμένει να υποστηρίζει ότι οι εκλογές βάφτηκαν «γαλάζιες», λέγοντας μάλιστα ότι είναι η 36η συνεχόμενη χρονιά που κερδίζουν.

«Σήμερα οι φοιτητές σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μίλησαν έδωσαν το πιο ξεκάθαρο μήνυμα. Αναδεικνύοντας την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη στα ελληνικά Πανεπιστήμια για 36η συνεχή χρονιά, απέδειξαν καταφανώς ότι προτιμούν την αλήθεια και όχι την κινδυνολογία», δήλωσε μάλιστα ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου.

Μόνο που όπως φαίνεται, την πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν την έχει πιστέψει ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αφού δεν έβγαλε άχνα όταν κατά τη διάρκεια του debate, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε σε πανελλήνια μετάδοση ότι η ΠΚΣ κέρδισε τις φοιτητικές εκλογές.

Θα περίμενε κανείς ότι ο πρωθυπουργός, την ώρα που θα άκουγε ένα τέτοιο «ψέμα» που βάζει στο στόχαστρο τη νέα γενιά του κόμματος, θα παρενέβαινε έστω και εκτός διαδικασίας προκειμένου να δείξει ότι τα αποτελέσματα που επικαλείται ο κ. Κουτσούμπας είναι αμφισβητήσιμα, και έτσι να δείξει την εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του προς την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ. Αντιθέτως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σώπασε και άφησε τον Δημήτρη Κουτσούμπα να κάνει τον γύρο του θριάμβου στο debate που παρακολούθησαν εκατομμύρια πολίτες.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε αναφορά στη νίκη της ΠΚΣ και στις δηλώσεις του έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κατά την αποχώρησή του. Ούτε όμως σε εκείνο το «επιτρεπτό» πλαίσιο δεν έθεσε το θέμα της υποτιθέμενης νίκης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ο πρωθυπουργός. Εκεί μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας έδωσε μέχρι και τα ποσοστά της νίκης της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ.

Προφανώς, η πρώτη δύσκολη αποστολή της ΔΑΠ μετά τις φετινές φοιτητικές εκλογές, είναι να πείσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τα «α» και «ου» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι πανηγυρικά επιφωνήματα.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…