Η ΔΑΠ καταψήφισε κείμενο στήριξης στην Σοφία Μπεκατώρου

Ταυτόχρονα η Πανσπουδαστική καταγγέλλει ότι στέλεχος της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ, παρενόχλησε σεξουαλικά φοιτήτρια

mpekatorou e vima 1280x720 0 1

Για απαράδεκτη και χυδαία στάση κάνει λόγο η Πανσπουδαστική του Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλοντας την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία καταψήφισε κείμενο στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου.

Μάλιστα οι εκλεγμένοι της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στα Χανιά, προχωρούν και σε μια βαρύνουσα καταγγελία αφού κάνουν λόγο και για «σεξουαλική παρενόχληση φοιτήτριας μέσω διαδικτύου από στέλεχος της συγκεκριμένης παράταξης».

Όπως αναφέρει η Πανσουδαστική σε κείμενο που δημοσίευσε στον 902.gr, η στάση της ΔΑΠ μόνο αποτροπιασμό και οργή μπορεί να προκαλέσει και επισημαίνει ότι καταψήφισε το κείμενο «με την δικαιολογία ότι το ψήφισμα κατηγορεί τις κυβερνήσεις για την υποκριτική τους στάση και τους επιρρίπτει ευθύνες για την υποστελέχωση του προσωπικού φύλαξης, ενώ η κυβέρνηση τους ιδρύει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία».

Στην καταγγελία προχωρούν και ένα βήμα παραπέρα και κατηγορούν την ΔΑΠ ότι στελέχη της έχουν προχωρήσει σε σεξουαλική παρενόχληση φοιτήτριας μέσω διαδικτύου. Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Βέβαια δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, αυτή η στάση δεν μας εκπλήσσει καθώς είναι αλληλένδετη με τις αξίες και τα ιδανικά που αναπαράγει το σύστημα και πρεσβεύει ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος. Άλλωστε για την ΔΑΠ και τα στελέχη της, τα παραδείγματα είναι πολλά όπως η πρόσφατη σεξουαλική παρενόχληση φοιτήτριας μέσω διαδικτύου από στέλεχος της συγκεκριμένης παράταξης στο Πολυτεχνείο Κρήτης».

Στο κείμενο στήριξης στην Σοφία Μπεκατώρου η Πανσπουδαστική πρότεινε μεταξύ άλλων:

-Να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες σε σχέση με τις καταγγελίες των φοιτητριών.

-Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, με εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ.

Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές σε αθλητικά σωματεία και χώρους αθλητισμού, πολιτισμού, από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

-Στελέχωση Ιδρυμάτων και Φοιτητικών εστιών με ιατρικές μονάδες, παροχές συμβουλευτικής και ψυχολογική υπηρεσία.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…