Newsroom

Newsroom

Η Χριστίνα Κυριαζή δουλεύει σε φούρνο και μοιράζει δωρεάν φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη εδώ και 7 χρόνια 

Μοναδικό αντάλλαγμα; Το «ευχαριστώ» από καρδιάς που ακούει καθημερινά από τους ανθρώπους

hannah busing Zyx1bK9mqmA unsplash

Δουλεύει από το πρωί έως το απόγευμα στον φούρνο της γειτονιάς της. Στο κλείσιμο, συλλέγει όλα τα προϊόντα που δεν πωλήθηκαν, παίρνει το αυτοκίνητό της και τα διανέμει σε συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματική ανάγκη.

Η Χριστίνα Κυριαζή είναι 27 ετών και δουλεύει τα τελευταία 7 χρόνια στο αρτοποιείο «Ο Φούρνος του Δημήτρη», στην περιοχή της Χαριλάου, το οποίο λειτουργεί στην περιοχή εδώ και 26 χρόνια.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε τη δουλειά στο μαγαζί μέχρι και σήμερα, μοιράζει δωρεάν τρόφιμα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ακολουθώντας την παράδοση του καταστήματος.

Δεκάδες οικογένειες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα ζητούν από την Χριστίνα να τους φέρει έστω ένα ψωμί. Η 27χρονη, με χαρά κανονίζει ημερομηνία και σημείο συνάντησης ώστε να προσφέρει ψωμιά, πίτες, κουλούρια και ό,τι άλλο έχει στη διάθεσή της. Κάνει μάλιστα και παραδόσεις κατ’ οίκον, σε ηλικιωμένους ανθρώπους και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Όπως λέει μιλώντας στο thestival.gr, δίνει καθημερνά τρόφιμα σε τουλάχιστον μία οικογένεια. «Άλλες φορές μπορεί να δώσω σε δύο οικογένειες την μέρα, άλλες σε τρεις» αναφέρει. «Οι περισσότεροι άνθρωποι που μου ζητάνε να τους φέρω φαγητό είναι οικογένειες με μικρά παιδιά. Υπάρχουν και ηλικιωμένοι. Πρόσφατα μου ζήτησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων με ειδικές ανάγκες» συμπληρώνει η νεαρή αρτοποιός.

Κάθε οικογένεια παίρνει από δύο σακούλες. Η μία περιέχει φρατζόλες με ψωμιά και η άλλη πίτες, κουλούρια και οτιδήποτε άλλο βγάλει ο φούρνος εκείνη την ημέρα. Μάλιστα, όταν η Χριστίνα κανονίσει συνάντηση και παράδοση προϊόντων σε οικογένεια με μικρά παιδιά, φροντίζει να προσθέσει ένα κουτί με μπισκότα.

Με έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης, αλλά και με ταπεινότητα, η Χριστίνα εξηγεί πως συγκινείται από όσα όμορφα μοιράζονται μαζί της οι άνθρωποι που δέχονται τη βοήθειά της. «Με ευχαριστούν κάθε φορά και μου λένε ότι είναι πάρα πολλά» προσθέτει.

Το μόνο που επιθυμεί η ίδια είναι να ακολουθήσουν κι άλλοι πολίτες το παράδειγμά της. Λέει χαρακτηριστικά: «Αν μπορώ εγώ να καταφέρνω κάτι τέτοιο, που είμαι ένα άτομο που δουλεύει σε απλό μαγαζί, σκεφτείτε τι μπορούμε να κάνουμε πολλά άτομα μαζί».

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

MAMALAKIS VEFA

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

Η γνωστή μαγείρισσα απάντησε στα σχόλια του συναδέλφου της για την απόφασή της να κατέβει…