Οι υγειονομικές αρχές της Νιγηρίας ανέφεραν ότι 74 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότερα από 2.800 έχουν μολυνθεί από την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στην πολιτεία Μπόρνο από τον Μάιο.
Η επιδημία πλήττει σοβαρά τους καταυλισμούς εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων και τις περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε πόσιμο νερό και αποχέτευση. Καθίσταται έτσι μία από τις πλέον επικίνδυνες επιδημίες των τελευταίων ετών.
Το ένα εκατομμύριο υπολογίζεται πως πλησιάζουν οι εσωτερικά εκτοπισμένοι Νιγηριανοί σε δεκάδες επίσημους και ανεπίσημους καταυλισμούς στην πολιτεία Μπόρνο, η οποία μαστίζεται από επιθέσεις σαλαφιστικών ομάδων όπως η Μπόκο Χαράμ και το Ισλαμικό Κράτος της Δυτικής Αφρικής (ISWAP), τις οποίες στοχεύει με τη σειρά του ο νιγηριανός στρατός, αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.
Οι αρχές έχουν σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς εντείνει τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης, τις προσπάθειες εμβολιασμού και βελτίωσης της πρόσβασης σε καθαρό νερό.
Ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι οι εποχιακές βροχές και οι πιθανές πλημμύρες θα μπορούσαν να συμβάλλουν στον να εξαπλωθεί η επιδημία, εάν δεν ενισχυθούν τα προληπτικά μέτρα.
Διαβάστε επίσης:
Ανησυχία για την έλλειψη εμβολίων κατά της χολέρας – Λείπουν 50 εκατομμύρια δόσεις
Τραμπ: Εξουδετερώθηκε ο «Νο 2» του ISIS – Κοινή επιχείρηση ΗΠΑ και Νιγηρίας
Νιγηρία: Πάνω από 20 νεκροί σε μάχη ενόπλων
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια