Newsroom

Newsroom

Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ λέει το αυτονόητο: «Έγκλημα κατά της ελευθερίας του Τύπου» (video)

"Το κράτος αντιμετωπίζει τη στυγερή αυτή δολοφονία, η οποία είναι ένα χτύπημα στη δημοκρατία της χώρας, ως εργατικό ατύχημα"

karaivaz Medium

Τρία χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, η χήρα του δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου, μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 για την υπόθεση, μία μέρα μετά την καταγγελία της ότι της κόβουν τη σύνταξη χηρείας που έπαιρνε από τον σύζυγό της κατά 50%, επειδή ο θάνατός του «μεταφράστηκε» ως εργατικό ατύχημα κι όχι ως έγκλημα κατά την ιδιότητα, καθώς η εκτέλεσή του έγινε μισή ώρα μετά τη δουλειά του.

“Η δολοφονία του Γιώργου είναι δεδομένο ότι έγινε σύμφωνα με την επαγγελματική του ιδιότητα. Είναι το μόνο βέβαιο, γιατί τόσο η έρευνα της αστυνομίας όσο και οι ανακριτικές αρχές τίποτα άλλο δεν μπόρεσαν να καταδείξουν, παρά μόνο ότι αυτό το στυγερό έγκλημα ήταν ένα πληρωμένο συμβόλαιο, γιατί ο Γιώργος ήταν άφοβος άνθρωπος και έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν προσπαθούσε να καπηλευτεί κάποιες καταστάσεις προς όφελός του. Η υπόθεση αυτή έχει φτάσει στην πόρτα του δικαστηρίου, αυτήν τη στιγμή περιμένουμε την αναγγελία του δικαστηρίου για τους ανθρώπους που είναι προφυλακισμένοι”, τόνισε.

Ερωτηθείσα αν υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ κινδύνευε, ανέφερε: “Πολλές φορές του έλεγα σταμάτα το αυτό, χαριτολογώντας του έλεγα ότι κατά λάθος ζει ακόμα, αλλά ποτέ δεν είχαμε κάτι το οποίο να μας οδηγεί πραγματικά και να μας φοβίζει ότι θα μπορούσε να γίνει αυτό το κακό. Το γεγονός ότι δε σταματούσε μπροστά ήταν κάτι που από τη μία το θαύμαζα, και από την άλλη ένιωθα και μια συστολή, γιατί όταν πάντα τα βάζεις με ανθρώπους μεγάλης οικονομικής και διοικητικής επιφάνειας, είναι κάπως αυτό”.

Εν συνεχεία, κατήγγειλε: “Το κράτος αντιμετωπίζει τη στυγερή αυτή δολοφονία, η οποία είναι ένα χτύπημα στη δημοκρατία της χώρας, ως εργατικό ατύχημα, και αυτό είναι κάτι το οποίο έχω πει από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του και όσο ζω δεν θα το αποδεχθώ ποτέ”. Ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για “ένα έγκλημα κατά της δημοσιογραφικής του ιδιότητας και κατά της ελευθερίας του τύπου. Αυτό απαιτώ να γίνει αποδεκτό προς τιμήν στη μνήμη του”, τονίζοντας πως ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν “θύμα της ιδιότητάς του”.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…