Η Βούλτεψη μας ενημέρωσε και επίσημα ότι η χώρα ανήκει στους... τουρίστες

Ε αφού αυτοί φέρνουν τα λεφτά θυσία να γίνουμε

NewsRoom 23/04/2021 | 12:42

Χωρίς να το πολυσκεφτεί και χωρίς κανένα δισταγμό η Σοφία Βούλτεψη μας ενημέρωσε πως ανάμεσα στη δημόσια υγεία και τα «ζεστά» χρήματα των τουριστών, η κυβέρνηση φυσικά και προτιμά τα δεύτερα.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε σε εκπομπή αναφορικά με τις δύο ταχύτητες πολιτών που έχουν προκύψει στη χώρα. Η μία κατηγορία δηλαδή αυτήν των τουριστών που έχουν το «ελεύθερο» σχεδόν για τα πάντα και η δεύτερη που εμπεριέχει το σύνολο της κοινωνίας και που υπόκειται σε πολύ σκληρούς περιορισμούς.

«Ο τουρίστας φέρνει χρήματα. Πάντοτε θα κάνουμε θυσία», ήταν η αφοπλιστική απάντηση της Σ. Βούλτεψη η οποία με θυμωμένο ύφος και κουνώντας το δάχτυλο - γιατί δεν καταλαβαίνουμε - ανέφερε αναλυτικά: 

«Λέει κάποιος εγώ δεν μπορώ να πάω στο σπίτι μου στην εξοχή και μπορεί να έρθει ο τουρίστας. Ο τουρίστας δεν είναι απλός τουρίστας. Ο τουρίστας είναι αυτός που φέρνει χρήματα στην χώρα. Άρα πάντοτε θα κάνουμε κάποια θυσία. Δεν το κάνει για τον εαυτό του. Το κάνει γιατί ο τουρίστας που θα’ ρθει, θα ξοδέψει χρήματα». 

Και μακάρι οι προκλητικές δηλώσεις της Βούλτεψη να σταματούσαν εκεί. Στη συνέχεια η βουλευτής της κυβέρνησης κλήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των νεκρών στη χώρα, που συγκρινόμενος με άλλες χώρες το τελευταίο διάστημα είναι υψηλότερος.

Ξανά με νεύρα θεώρησε πως μόνο η ίδια μπορεί να υποδείξει με ποια χώρα μπορούμε να συγκριθούμε. Ανέφερε, για παράδειγμα, πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη χώρα μας με χώρες του Βορρά και χώρες των Βαλκανίων.