Η βλαβερή συνήθεια... του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου», αναφέρει σε ανάρτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Για την  αναστολή του Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου «Αγία Σοφία», δεν έκανε ούτε κουβέντα ο πρωθυπουργός, γιατί κάνει καλό στην ιδιωτικοποίηση.

Βαγγέλης Σπυράκης 31/05/2020 | 16:02

Ιδιαίτερη ευαισθησία δείχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υγεία μας. Αυτό αποδεικνύει, η ιδιαίτερη αναφορά που έκανε με ανάρτηση του για τον αντικαπνιστικό νόμο, ο πρωθυπουργός στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος.

«Φέτος γιορτάζουμε υπερήφανοι την συγκεκριμένη Ημέρα. Γιατί διαψεύσαμε όσους έλεγαν πως αυτά δεν γίνονται» έγραψε μεταξύ άλλων στον λογαριασμό του Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε 

«Μοιάζει στ’ αλήθεια μακρινός ο καιρός που όλοι κάπνιζαν στους κλειστούς χώρους. Και δεν χρειάστηκαν πρόστιμα και ποινές» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «συνειδητή συμμόρφωση σε σωστούς κανόνες» που «ήταν μία τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει η Δημοκρατία της Πειθούς».

«Όσα κερδίσαμε μέσα σε 8 μήνες έχουν χαράξει, πια, το δρόμο: Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου» καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης. 

Φυσικά ο πρωθυπουργός που κόπτεται για την υγεία όλων των Ελλήνων, δεν μπήκε καν στον κόπο να να κάνει έστω μια παρέμβαση η να δώσει εντολή η Μαρέβα να βγούμε στα μπαλκόνια να διαμαρτυρηθούμε  για την αναστολή της λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου «Αγία Σοφία». Η Κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν την (δημόσια) υγεία, για τα  επικοινωνιακά της παιχνίδια. 

Άλλωστε το κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου, είπε ο Μητσοτάκης. Το να κλείσει ένα καρδιοχειρουργικό κέντρο κάνει καλό στην υγεία των ημέτερων ιδιωτών της υγείας!