Η Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση ομορφαίνει τις  πόλεις μας

Το Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση (ΒΑΑ) αλλάζει των κέντρο των ελληνικών πόλεων με παρεμβάσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον  ιδιωτικό δομημένο και αδόμητο χώρο.

open perioxi 1

Το πρώτο από τα έργα αυτά υπογράφηκε και ξεκινά στο Αγρίνιο και θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης, όπως είπε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατασκευή κυκλικού κόμβου και δικτύων υποδομών, διαμόρφωση δρόμων και πεζοδρομίων, δημιουργία νησίδων πρασίνου.

Το δεύτερο υλοποιείται στα Τρίκαλα και περιλαμβάνει πλήθος παρεμβάσεων για μια ευρεία περιοχή στο παλιό ιστορικό, εμπορικό κέντρο της πόλης.

Μεταξύ άλλων δημιουργεί ενιαία πρόσοψη για πάνω από 150 καταστήματα, δωρεάν για τους ιδιοκτήτες και αναβαθμίζει όλον τον δημόσιο χώρο, με νέα πεζοδρόμια, χώρους ανάπαυσης, πράσινο, προσβασιμότητα ΑμεΑ, οδοφωτισμό, μετατροπή 25ης Μαρτίου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας κ.α.

Το τρίτο πρόγραμμα αναμένεται να εφαρμοστεί στη Μυτιλήνη και τη γύρω περιοχή.

Πηγή: energospolitis.gr, agriniopress.gr

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

Ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία στην Ηλιούπολη και απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση