Newsroom

Newsroom

Η Bild παρουσιάζει την Ελλάδα ως το αιώνιο προβληματικό παιδί

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ αναφέρεται το σύνολο του γερμανικού Τύπου με αναφορές στις…

merkel 0

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ αναφέρεται το σύνολο του γερμανικού Τύπου με αναφορές στις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών στην καγκελαρία και κυρίως στους επαίνους της κυρίας Μέρκελ για την πρόοδο της Ελλάδας, αλλά και στις επισημάνσεις της για εκπλήρωση των δεσμεύσεων.
«Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται την γερμανίδα καγκελάριο. Απορρίπτει επιπρόσθετες επιβαρύνσεις για τη χώρα του και ελπίζει σε νέες ελαφρύνσεις. Ωστόσο πολλά περισσότερα πέραν των θερμών λόγων δεν υπήρξαν», σημειώνει η εφημερίδα Die Welt. 

«Πολλοί έπαινοι, αλλά καμία υπόσχεση για την Αθήνα», είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ακόμα και η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην καγκελαρία δεν αποσαφήνισε πόσο μεγάλο είναι το εναπομένον κενό στο πρόγραμμα βοήθειας και πώς θα πρέπει να καλυφθεί».

«Ο Σαμαράς αποκλείει νέα δάνεια προς την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Spiegel-online, το οποίο αναφέρει ότι «με βελτιωμένα τα στοιχεία του προϋπολογισμού στις αποσκευές του, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ζητά ελαφρύνσεις στην αποπληρωμή της οικονομικής βοήθειας», τονίζοντας ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει αναγκαιότητα για νέο πρόγραμμα λιτότητας ή για να δοθούν επιπρόσθετα χρήματα». Συναφές είναι και το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Focus-online με τίτλο «Ο Σαμαράς στο Βερολίνο: Ελπίδα για ελάφρυνση του χρέους».

«Συνάντηση κορυφής με το αιώνιο προβληματικό παιδί»
Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας BILD, με τίτλο «συνάντηση κορυφής με το αιώνιο προβληματικό παιδί», αναρτήθηκε ρεπορτάζ, στο οποίο σημειώνεται ότι το ζητούμενο ήταν και πάλι τα χρήματα: «Ενώ η τρόικα ζητά περικοπές 1,5 δισ. η Ελλάδα επιδιώκει να μην ξεπεράσει τα 500 εκατ. Επιπλέον, ο Σαμαράς ζητά ελάφρυνση του χρέους. Η Μέρκελ επιβεβαίωσε την ουσιαστική πρόοδο της Ελλάδας και τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά δεν υποσχέθηκε τίποτα για την ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι οι Έλληνες εξωραΐζουν τα στοιχεία, προσθέτει η εφημερίδα και παραθέτει στοιχεία από ρεπορτάζ της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung και δηλώσεις της γερμανίδας Καγκελαρίου, σύμφωνα με τις οποίες, η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές αλλαγές και οι πρώτες επιτυχίες είναι ήδη ορατές. 
Επίσης σημειώνεται ότι η ύφεση στο τρίτο τρίμηνο του χρόνου ήταν η μικρότερη εδώ και χρόνια και σημειώνει ότι την επόμενη χρονιά αναμένεται μια μικρή ανάκαμψη, της τάξης του 0,6%. Η ετυμηγορία των ειδικών είναι ότι όλα προχωρούν πολύ αργά, αναφέρεται, ενώ γίνεται αναφορά στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ περί απώλειας της υπομονής από πλευράς των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.
newsit.gr 

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.