Η Bild χρήζει φαβορί τη Μέρκελ για το Νόμπελ Ειρήνης

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της

merkel hd 3

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Bild, η Άνγκελα Μέρκελ θεωρείται ένα από τα φαβορί για να τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο θα απονεμηθεί την επόμενη Παρασκευή. Ο ρόλος της κ. Μέρκελ τόσο στην προσφυγική κρίση όσο και στην Ουκρανία είναι η αιτία που το γερμανικό Μέσο της αποδίδει τον τίτλο του φαβορί, αγνοώντας ίσως την εθελοτυφλία που επέδειξε η καγκελάριος της Γερμανίας όλο αυτό το διάστημα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Σε σχετικό άρθρο στο πρωτοσέλιδό της, η Bild αναφέρει πως «η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει καλές πιθανότητες να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης», ενώ την Πέμπτη ο διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για την Ειρήνη (Prio), Κρίστιαν Μπεργκ Χάρπβικεν, είχε προβλέψει τη νίκη της Μέρκελ.

 «Η Άγκελα Μέρκελ θα τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης», δήλωσε ο κ. Χάρπβικεν, ο οποίος είναι ένας από τους ειδικούς που συμβουλεύεται η επιτροπή του Νόμπελ Ειρήνη. Ωστόσο, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για την Ειρήνη δεν φημίζεται για την εγκυρότητα των προβλέψεών του.

«Πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή κρίση με τους πρόσφυγες -ή μάλλον θα έπρεπε να πούμε η παγκόσμια κρίση με τους πρόσφυγες διότι εκτυλίσσεται μια εξίσου δραματική προσφυγική κρίση σε μεγάλες περιοχές της ανατολικής Ασίας- θα τραβήξει την προσοχή της επιτροπής Νόμπελ φέτος», εξήγησε ο κ. Χάρπβικεν και τόνισε ότι «η Άγκελα Μέρκελ είναι αυτή που ανέλαβε ηγετικό ρόλο».

Η γερμανίδα καγκελάριος έχει δηλώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ηθικό καθήκον να υποδεχθεί τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη.

Από την άλλη, με βάση τον ηγετικό ρόλο που της κ. Μέρκελ στην ΕΕ, πρέπει να της καταλογιστεί η αναλγησία που επέδειξε όλο αυτό το διάστημα η Ευρώπη, εθελοτυφλώντας μπροστά στην επιβάρυνση των χωρών που αποτελούν τον πρώτο σταθμό των προσφύγων στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς δεν διέθεταν ούτε τις δομές ούτε την οικονομική δυνατότητα για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο.

Παράλληλα, ένας ακόμα λόγος για την επικράτηση της κ. Μέρκελ θεωρείται και ο ρόλος που διαδραμάτισε στις συμφωνίες του Μινσκ στις αρχές του 2015, οι οποίες οδήγησαν σε κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…