Η Βίκυ Καρατζόγλου στο koutipandoras.gr: «Πάλεψα με τις σκοτεινές μου πλευρές αλλά κάπως τα κατάφερα»

«Αυτός ο δίσκος είναι η Βίκυ σήμερα, είναι το καλλιτεχνικό μου στίγμα»

IMG 1621a

Συνέντευξη στο Κουτί της Πανδώρας παραχώρησε η Βίκυ Καρατζόγλου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της δίσκου με τίτλο «3’+ κάτι», αλλά και τις επερχόμενες εμφανίσεις της στον Σταυρό του Νότου Plus στις 13 και 20 Μαΐου. 

Στη συνέντευξη η Βίκυ Καρατζόγλου μιλά ανοιχτά για τη δημιουργία του νέου της δίσκου, αλλά και τις προκλήσεις που ανέκυψαν μέσα από την πανδημία και την εσωτερική αναζήτηση που προκάλεσε όλη αυτή η περίοδος. Αναφέρεται επίσης στα «μικρά διαμάντια της μουσικής» που περιλαμβάνονται στον δίσκο φέροντας τις υπογραφές τεράστιων δημιουργών όπως η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Φωτάκη, ο Νίκος Μωραΐτης και ο Παναγιώτης Καλατζόπουλος.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνέντευξη που παραχωρεί η Βίκυ Καρατζόγλου στο koutipandoras.gr, μετά την «εξομολόγησή της» στον Αντώνη Μποσκοΐτη για τη στήλη του «Όσο κρατάει ένας καφές» το 2019.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Το 3’+ Κάτι είναι το αποτέλεσμα της περιόδου της πανδημίας για σένα;

Θα έλεγα πως είναι αποτέλεσμα αναζήτησης και συνειδητοποίησης, διεργασίες που είχα ξεκινήσει με τον εαυτό μου πολύ πριν την πανδημία. Μετά πανδημία, δυο χρόνια που άλλαξαν τις ζωές μας. Πάλεψα με τις σκοτεινές μου πλευρές αλλά κάπως τα κατάφερα. Ένα μέρος όλων αυτών των εμπειριών αποτυπώνεται στα τραγούδια που ηχογράφησα. Έχει τη δύναμη κάποιου που κατάφερε και προχώρησε μπροστά μέσα σε όλα αυτά, μια αισιοδοξία, ένα φως.
Η προετοιμασία για τον δίσκο είχε ξεκινήσει περίπου έναν χρόνο πριν. Μαζί με τον παραγωγό μου τον Αντώνη Θυσιάδη, ανακαλύπταμε σιγά σιγά, μέσα από τα τραγούδια που μου χάρισαν οι δημιουργοί, αυτά που ταίριαζαν στην ιδέα που είχαμε.
«3’ + κάτι» λοιπόν με 14 μικρά ταξίδια χωρίς περιορισμούς.

Πώς το βίωσες όλο αυτό; Σου έλειψε το κοινό σου ή σε κάλυψαν τα διαστήματα «ελευθερίας» που μεσολαβούσαν ανάμεσα στις καραντίνες;

Όταν ξεκίνησε η πανδημία, μόλις είχα μπει στο στούντιο. Το λες και τύχη, μέσα σε όλο το «πάγωμα» να παίρνεις μικρές ανάσες οξυγόνου. Τραγουδούσα καθημερινά και είχα άμεση επαφή με τους συνεργάτες μου.
Περίεργη συνθήκη από τη μια η χαρά της δημιουργίας  και από την άλλη ένας αόρατος τρόμος. Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για τον κλάδο μου,
ούτε οικονομικά, ούτε ψυχολογικά, δεν είχαμε να κρατηθούμε παρά μόνο από την ίδια μας την τέχνη. Σχεδόν κανείς δίπλα μας και η πολιτεία απέναντι μας.
Κάποιες στιγμές στα «διαλείμματα» όλης αυτής της τρέλας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε. Αυτό στην πραγματικότητα συνέβη για πολύ λίγο κόσμο. Από τους χιλιάδες καλλιτέχνες ελάχιστοι δούλεψαν. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς, έκανα λίγες συναυλίες και μπόρεσα να πάρω δύναμη από αυτή την επικοινωνία με το κοινό. Δεν μου ήταν φυσικά αρκετό. Όλα όσα βίωσα είναι μέσα μου και γιγαντώνουν το πάθος και την ανάγκη για επικοινωνία μέσα από τη μουσική.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τη Νίκη Σερέτη στο πολύ ιδιαίτερο βίντεο κλιπ του Μαζί θα Φύγουμε καρδιά μου;

Με τη Νίκη γνωριζόμαστε χρόνια. Είναι φίλη, θαυμάζω πολύ τη δουλειά της αλλά και τη στάση της στα πράγματα.
Όταν ο Αντώνης, είπε την ιδέα για το σενάριο, σκέφτηκα πως οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν την ίδια σκέψη, την ίδια οπτική με εμάς. Δεν χρειαζόμασταν απλώς ηθοποιούς αλλά ανθρώπους που ζουν τη ζωή με σεβασμό και που θα αγκαλιάσουν αυτό που θέλαμε να εκφράσουμε.
Το κλιπ περιγράφει με έναν αφαιρετικό τρόπο την καθημερινότητα των σημερινών ζευγαριών, ζευγαριών διαφορετικών μέσα από την πραγματική ζωή.
Η αγάπη  νικάει, οποιαδήποτε μορφή αγάπης, έχει αυτή τη δύναμη.

4. Δε θα σε ρωτήσω το πολύ κλασικό για το ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι από τον νέο δίσκο, αλλά αυτό που θέλω είναι να μου πεις πως διαφοροποιείται αυτός ο δίσκος από τους προηγούμενους;

Χαίρομαι που δεν το ρωτάς γιατί δε θα ήταν καθόλου εύκολη η απάντηση. 14 τραγούδια, με ξεχωριστή θέση μέσα μου, όλα με μια ξεχωριστή αξία. 
Αυτός ο δίσκος είναι η Βίκυ σήμερα, είναι το καλλιτεχνικό μου στίγμα. Έχω αλλάξει πολύ και άλλαξαν πολλά. Είναι όλα όσα συνειδητοποίησα και πήραν μορφή. Με τις αιχμές τους και με την αλήθεια τους. Ενορχηστρωτικά εύκολα κάποιος θα εντοπίσει τη δύναμη, την ένταση και το πάθος του ηλεκτρικού ήχου σε συνδυασμό με τη λαϊκή πλευρά μου, αυτό που θέλω πραγματικά να είμαι και να κάνω.

5. Φέτος, όπως λέει το δελτίο τύπου για τις εμφανίσεις σου, θα μας δείξεις «το πιο αληθινό και εξωστρεφές σου πρόσωπο». Ήταν πρόκληση για σένα αυτό; Σε δυσκόλευε μέχρι σήμερα το να «αποκαλυφθείς»; 

Η αποκάλυψη έρχεται μετά την συνειδητοποίηση. Εγώ άργησα πολύ να με ανακαλύψω. Νομίζω τελικά πως είχα βολευτεί στην εικόνα που είχα «χτίσει» ή μου είχαν  «χτίσει» για να είμαι προστατευμένη και δεν ήταν εύκολο να γκρεμίσω και να βρω τον εαυτό μου.
Χρειάστηκε προσωπική δουλειά, να κοντραριστώ με το μέσα μου αλλά και με τους έξω μου, για να αρχίσω να δείχνω αυτό που είμαι και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι να βλέπουν σε μένα.
Αυτό είναι απελευθερωτικό.

Πώς επελέγη το «Μαζί θα φύγουμε καρδιά μου» για την προώθηση του νέου δίσκου; Τι είναι το ιδιαίτερο που έχει αυτό το τραγούδι;

Καταρχάς αυτά τα λόγια του ρεφραίν για κανένα χρόνο ήταν η καθημερινή μας ατάκα. Ό,τι και να μας συνέβαινε λέγαμε «μαζί θα φύγουμε καρδιά μου». Ήταν αισιόδοξο, ελπιδοφόρο, ότι είχα ανάγκη να νιώσω μέσα σε όλη αυτή τη σκοτεινιά της εποχής.
Προηγήθηκαν κι άλλα single, τα Αρώματα, του Καλαντζόπουλου και της Φωτάκη, το «Στην πιο δύσκολη ώρα» που μου έγραψε η Δήμητρα Γαλάνη και ο Νίκος Μωραΐτης. Όλα είναι ξεχωριστά, μικρά διαμάντια της μουσικής του σήμερα από σημαντικούς ανθρώπους που μου έδωσαν δύναμη να εκφράσω όσα πραγματικά θέλω.
Το «Μαζί θα φύγουμε καρδιά μου» της Παπαγεωργίου, κουβαλάει ένα πάθος για ζωή, έρωτα και φανερώνει τη δύναμη του μαζί, μια συνθήκη απαραίτητη στις μέρες μας για να πάμε μπροστά.

Ξέρουμε ήδη για τις δύο εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου Plus στις 13 και τις 20 Μαΐου. Τι άλλο ετοιμάζεις για το καλοκαίρι που έρχεται;

Λίγο μετά τις διαφορετικές εμφανίσεις στο Σταυρό του  Νότου Plus, ξεκινάμε την Καλοκαιρινή μας περιοδεία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο με ένα πρόγραμμα δυναμικό, εξωστρεφές και πολύ καλοκαιρινό. Ένα Ηρώδειο για να γιορτάσουμε τα 40 χρόνια του Νίκου στη δισκογραφία και εκεί ανάμεσα  θα παίξω και με την μπάντα μου σε διάφορα μέρη της Ελλάδας τα τραγούδια του νέου δίσκου «3’+κάτι» που θα κυκλοφορήσει στις 10 Μαΐου από την Panik Records.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…