«Η βία και ο φόβος δεν θα περάσουν -Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα»

Κάλεσμα κοινής δράσης σε όλες τις κοινωνικές ομάδες της εργασίας, τους πρωτοπόρους των καινοτομιών, την προοδευτική διανόηση, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας  

4968209

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι στόχος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η «ανασύνταξη, η ανασυγκρότηση και ο μετασχηματισμός της πολιτικής συμμαχίας σε ένα σύγχρονο ανοιχτό, δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα της αριστεράς, της κυβερνώσας αριστεράς».

Κόμμα ανοικτό, συμμετοχικό, δημοκρατικό για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και ανισότητες

«Δεν θα γίνουμε μια δύναμη συστημικής αλλαγής» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στην διαδικασία μετασχηματισμού και αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο ένα κόμμα συμμετοχικό, ανοικτό και δημοκρατικό.

«Εμείς θέλουμε μια κοινωνία χωρίς καμία ανοχή σε διακρίσεις φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ή αναπηρίας. Καθολικό δικαίωμα η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για όλο τον πληθυσμό. Θέλουμε μια ανάπτυξη με όρους συνοχής και όχι συσσώρευσης για αυτό μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη. Θέλουμε μια κοινωνία που θα είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο».

Στόχος μας είναι ένα συνέδριο που θα απαντήσει στις ανισότητες και θα στοχεύει σε μια προοδευτική κυβέρνηση για την Ελλάδα της νέας εποχής.

Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και κοινής δράσης, σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να αλλάξουμε τη πορεία της χώρας, να φύγουμε από το τέλμα που δημιουργεί η νέα αυταρχική & σκληρά νεοφιλελεύθερη δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

Κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να μας δείξει το αληθινό της πρόσωπο. Η σκληρή πραγματικότητα της πράξης και της πολιτικής της, θα έλεγα ότι σκίζει με μεγάλη ταχύτητα, το πέπλο των υποσχέσεων, των προσδοκιών και το πέπλο ακόμα της επικοινωνίας της», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται αντικοινωνική, επικίνδυνη, προσκολλημένη σε συνταγές παλαιότερων δεκαετιών για την κατάληψη του κράτους, κυνική στην προσπάθεια να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο για την ίδια, και το άσπρο μαύρο για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής απέναντι στην διαφωνία και τη διαμαρτυρία». Δεν διστάζουν να προχωρούν σε αγριότητες. Βλέπουμε τα ΜΑΤ να χτυπούν φοιτητές, αστυνομική βία, εξύμνηση αστυνομικής βαρβαρότητας από υπουργούς της κυβέρνησης ενώ διώκονται όσοι στα Σώματα Ασφαλείας συνεργάστηκαν με την προηγούμενη κυβέρνηση εκτός από τον κ. Τσουβάλα που συνεργάστηκε με τη Ν.Δ. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Διώκεται η ελευθερία της άποψης, όταν απειλούνται δημοσιογράφοι όμως η βία και ο διχασμός όσο και αν αποτελούν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον Μητσοτάκη και τον κ. Χρυσοχοϊδη: Να σταματήσουν την παγανιστική λατρεία της αστυνομικής βίας, Να σταματήσουν την ενθάρρυνση των αστυνομικών σε βαρβαρότητες.

Μπορεί να φέρουν επικοινωνιακά οφέλη αλλά σχεδόν με βεβαιότητα αποφέρουν τραγικά αποτελέσματα στο μέλλον. Τα νούμερα των δημοσκοπήσεων αλλάζουν η δημοκρατική συνείδηση του λαού μας δεν αλλάζει. Η βία και ο φόβος δεν θα περάσουν υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ως απάντηση χρησιμοποίησε την ρήση του Ηλία Ηλιού: «Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην παραφιλολογία των ημερών που ξεκινά από την κυβέρνηση για πρόωρες και μάλιστα διπλές εκλογές.

«Δεν θα έχουμε διπλές εκλογές γιατί οι εκλογές για πρώτη φορά με αναλογική εκπροσώπηση θα δώσουν την δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου».

«Ας την φέρουν νωρίτερα τις εκλογές. Η απλή αναλογική ήρθε για να μείνει και να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κόμματα και τους πολίτες.»
 

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Σάττι 3

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Η Μαρίνα Σάττι ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ αλλά ένα απρόσμενο περιστατικό πήγε την…

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Πειραιάς

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Παρολίγο τραγωδία πήγε να συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά με μια 70χρονη γυναίκα από τη…

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…