Η αυτοϊκανοποίηση σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής βλάπτει σοβαρά την… υγεία. Και τη χώρα!

Μπορεί ο Μητσοτάκης να βαυκαλίζεται ως προβλέψιμος και δεδομένος εταίρος του Μπαϊντενάκη ότι η Τουρκία απομονώνεται διεθνώς, αλλά δυστυχώς για τη χώρα αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες

5634398

Η εξωτερική πολιτική απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και τα αποτελέσματά της καθορίζουν το status της χώρας στο διεθνές περιβάλλον. Ιδιαίτερα στην ταραγμένη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τις αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται στα χέρια ατζαμήδων πρωθυπουργών οι οποίοι επιμένουν να εφαρμόζουν Ι.Χ. εξωτερική πολιτική της πασαρέλας και των χειροκροτημάτων. Τη στιγμή που ο επικίνδυνος γείτονας σταθερά και μεθοδικά αμφισβητεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα οικοδομώντας συμμαχίες.

Μπορεί ο Μητσοτάκης να βαυκαλίζεται ως προβλέψιμος και δεδομένος εταίρος του Μπαϊντενάκη ότι η Τουρκία απομονώνεται διεθνώς. Μπορεί να ξαναπροβάρει στον παραμορφωτικό του καθρέφτη την ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο. Μπορεί να φαντασιώνεται ότι οι φίλοι και εταίροι θα επιβάλουν επιτέλους κυρώσεις στον Ερντογάν. Μπορεί να νοιώθει “πάνοπλοςσαν αστακός” προσερχόμενος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπως είπε η Ντόρα, αλλά δυστυχώς για τη χώρα αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες.

Ο Ερντογάν με αντάλλαγμα την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πέτυχε όχι μόνο την άρση του εμπάργκο όπλων από τις δύο χώρες και τον απρόσκοπτο εξοπλισμό του απ’ αυτές, αλλά και την αναγνώριση του ΡΚΚ των Κούρδων ως τρομοκρατικής οργάνωσης. Και έπεται ο εξοπλισμός της Τουρκίας με τα αμερικανικά F16 και τα οπλικά συστήματα των φίλων και συμμάχων χωρών της Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας και Ισπανίας, παρακαλώ!

Αλλά ο Μητσοτάκης επιμένει κάθε φορά, μα κάθε φορά, μετά από κρίσιμες συνόδους είτε της Ε.Ε. είτε του ΝΑΤΟ να δηλώνει μόνιμα ικανοποιημένος. Δε γνωρίζουμε αν πρόκειται για σύνδρομο αυτοϊκανοποίησης σε προχωρημένη ηλικία. Σε προσωπικό επίπεδο μας είναι αδιάφορο αλλά ως πρωθυπουργός της χώρας μας αφορούν οι επιλογές του. Διότι, επαναλαμβάνουμε, η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να είναι Ι.Χ. υπόθεση του Κυριάκου!

Η Δεξιά, η ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ και ο Μητσοτάκης αυτοπροσώπως επενδύουν σε ένα κλίμα λεκτικής αντιπαράθεσης με την Τουρκία κυρίως για εσωτερική κατανάλωση. Άλλωστε οι εθνικιστικές κορώνες είναι ιδίωμα των πατριδοκάπηλων και πολιτικών απατεώνων. Επενδύουν στα φοβικά σύνδρομα των πολιτών προβάλλοντας τεχνηέντως τα σενάρια και τις απειλές του “απρόβλεπτου σουλτάνου”. Το ίδιο κάνει και ο Ερντογάν προβάλλοντας τις δήθεν επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας σε βάρος της χώρας του. Για εσωτερική κατανάλωση εν όψη εκλογών το ίδιο τροπάρι και στις δύο χώρες.

Το ΝΑΤΟ λέει “βρείτε τα” νίπτοντας τα χείρας του, ο φιλοκυβερνητικός τύπος ενθουσιάζεται με τις διπλωματικές επιτυχίες του …Μητσοτάκη, τα δημόσια οικονομικά στραγγίζουν με εξοπλιστικά προγράμματα, οι πολεμικές βιομηχανίες των συμμάχων κάνουν πάρτι, το ΝΑΤΟ διευρύνεται, τα γεράκια του πενταγώνου κάνουν πόλεμο με τους Ρώσους δι΄αντιπροσώπων ταλαιπωρημένων Ουκρανών, και ο Άδωνις…

Ο Άδωνις του αλυτρωτισμού, της βασιλεύουσας, του “πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θά ’ναι”, κάνει ΕΔΕ για να δει πώς προέκυψε το Turkaegean κάτω από τη μύτη του!!! Επί δικής του αρμοδιότητας κι ευθύνης.

Τί να την κάνει την ΕΔΕ ο τηλεπωλητής της συμφοράς; Αφού ξέρει το παραμύθι. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει!! Ας πει το γνωστό ποίημα εκεί στον ΣΚΑΪ και ας μαλώσει τους σπόνσορές του γιατί έπαιξαν την είδηση τον περασμένο Νοέμβριο ότι οι Τούρκοι μεθόδευαν το Turkaegean ενώ αυτός κοιμόταν σε ύπνο βαθύ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

ΜΜΑ

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

Η γυναίκα εμφανίστηκε αιφνιδιασμένη από τη συμπεριφορά που είχε ο αθλητής και τον πλησίασε για…

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

mike gorrell 61cMb0WQAMA unsplash

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

Το βιονικό μάτι εντόπισε χίλιες νέες λέξεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη, η οποία είχε…

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

Λιάγκας 1

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

«Δεν μπορείς να αποκαλείς έναν πατέρα δύο παιδιών ότι είναι η Αλίκη στο Ναυτικό, επειδή…

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Χριστοφιλοπούλου 1

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Η Χριστοφιλοπούλου αφού πρώτα «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη, τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα για τον…