Η αστυνομία επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Αντώνη Ρηγόπουλο ενώ τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (εικόνες)

Σοβαρά ερωτήματα προς την ηγεσία της αστυνομίας και του πολιτικού προϊστάμενου, υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εγείρει η επίθεση στον δημοσιογράφο του κoutipandoras.gr και του Documento, Αντώνη Ρηγόπουλο την ώρα μάλιστα που όπως προκύπτει από οπτικοακουστικό υλικό, ο ίδιος όπως και οι συνάδελφοι γύρω του τηρούσαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. 

5189358

Σε παρεμπόδιση δημοσιογράφου προχώρησε η αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης 17ης Νοέμβρη, προχωρώντας σε προσαγωγή του δημοσιογράφου Αντώνη Ρηγόπουλου ο οποίος κάλυπτε την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου για το κoutipandoras.gr και το documentonews.gr. 

Συγκεκριμένα, αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο Αντώνη Ρηγόπουλο. Την ώρα που ο δημοσιογράφος εργαζόταν καλύπτοντας την πορεία, αστυνομικοί στράφηκαν εναντίον του και τον προσήγαγαν στα κεντρικά της Τροχαίας. 

Εκεί οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προπηλακισμούς, λεκτική και σωματική βία εναντίον του Αντώνη Ρηγόπουλου. 

Μάλιστα, ενώ ο δημοσιογράφος είχε μαζί του βεβαίωση εργασίας, δημοσιογραφική ταυτότητα και φορούσε αντισφιξιογόνα μάσκα, η αστυνομία του έκοψε πρόστιμο επειδή δε φορούσε, απλή χειρουργική μάσκα. 

Ωστόσο το οπτικοακουστικό υλικό αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των αβάσιμων ισχυρισμών της αστυνομίας καθώς όπως προκύπτει από τις εικόνες, τόσο ο ίδιος ο δημοσιογράφος στον οποίο επιτέθηκε η αστυνομία αλλά και οι συνάδελφοι οι οποίοι επίσης εργάζονταν για την κάλυψη των γεγονότων, ήταν εφοδιασμένοι με πλήρη εξάρτηση τόσο για τη δημοσιογραφική κάλυψη αλλά και με μέσα προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Όπως προκύπτει από τις εικόνες οι οποίες προέρχονται από την ζωντανή μετάδοση του video το οποίο έκανε ο Αντώνης Ρηγόπουλος, όλοι ανεξαίρετως οι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες. Ορισμένοι μάλιστα, ανάμεσα στους οποίους και ο ρεπόρτερ του koutipandoras.gr και του Documento, ήταν επιπλέον εφοδιασμένοι, φορώντας κράνη. 

Δείτε παρακάτω τις εικόνες από την κάθοδο της Αγίας Κωνσταντίνου, λίγα μόλις μέτρα πριν το σημείο προσαγωγής του δημοσιογράφου. 

Λίγα μέτρα μετά, ο δημοσιογράφος προσήχθη από την αστυνομία ενώ διαθέτει δημοσιογραφική ταυτότητα τακτικού μέλους της ΕΣΗΕΑ, ενώ του επεβλήθη πρόστιμο για μη τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό, επειδή όπως υποστήριξε η αστυνομία, φορούσε αντιασφιξιογόνα μάσκα και όχι απλή χειρουργική μάσκα. 

Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να υπογράψει το παράλογο πρόστιμο που του επεβλήθη και τελικά αφέθηκε ελεύθερος. 

Όπως είναι σαφές, η επίθεση της αστυνομίας σε δημοσιογράφους εν ώρα εργασίας αποτελεί σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας και φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου, για τα οποία οφείλει να τοποθετηθεί άμεσα ο πολιτικός προϊστάμενος, υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Το σκηνικό σύλληψης του δημοσιογράφου από την αστυνομία, αποτυπώνεται στο video του ίδιου του Αντώνη Ρηγόπουλου, καθώς την ώρα που η αστυνομία τον παρεμπόδισε για έλεγχο, έκανε ζωντανή μετάδοση.

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…