«Η αστυνομία έλεγε ψέμματα για τον Φουρθιώτη»... η συγκλονιστική αποκάλυψη των Ellinika Hoaxes

Ε εντάξει τώρα οφείλουμε να το πιστέψουμε, το επιβεβαιώνουν και τα Ellinika Hoaxes

NewsRoom 02/04/2021 | 11:21

Σε μια αρκετά τολμηρή αποκάλυψη προχώρησαν χθες τα Ellinika Hoaxes. Οι «σερίφηδες» - ελεγκτές του διαδικτύου είχαν το θάρρος να επιβεβαιώσουν ότι η ανακοίνωση της Αστυνομίας περί φύλαξης δημοσιογράφων και του Μένιου Φουρθιώτη, ήταν ψευδής.

Τι έκαναν δηλαδή οι δαιμόνιοι ερευνητές των hoaxes...

Πάτησαν πάνω στην «παρέμβαση» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος απέσυρε την αστυνομική φρουρά από τον Φουρθιώτη, αδειάζοντας έτσι και ξεμπροστιάζοντας την ΕΛΑΣ, για να «πουλήσουν» αντικειμενικότητα, αμεροληψία και δημοσιογραφική επιτυχία. Απίστευτο ταλέντο...

Διαβάζουμε αναλυτικά στο επίμαχο δημοσίευμα των Ellinika Hoaxes:

Στις 24 Μαρτίου 2021 δημοσιεύτηκε ανακοίνωση, με αφορμή δημοσιεύματα για φύλαξη του Μ. Φουρθιώτη από την Αστυνομία, από το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ωστόσο, η ανακοίνωση αποδέχθηκε, εκ των υστέρων, ψευδής.


Ας δούμε γιατί

Εξαιτίας της απουσίας του ονόματος του Μ. Φουρθιώτη από την ανακοίνωση, απευθυνθήκαμε στο Γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ για να εξακριβώσουμε αν τον αφορά.

Στις 27 Μαρτίου 2021, επικοινωνήσαμε με Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος μας επιβεβαίωσε πως “η εν λόγω ανακοίνωση αφορά όντως την υπόθεση του κ. Φουρθιώτη“, για τη φύλαξη του οποίου “έχει ξεκινήσει συζήτηση”, στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Στις 31 Μαρτίου έγινε γνωστό από δημοσιεύματα πως ύστερα από επέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη αποσύρθηκαν τέσσερις αστυνομικοί, ένα συνοδευτικό όχημα και μία μοτοσικλέτα της ΕΛ.ΑΣ που επιτελούσαν το έργο της προστασίας του κ. Φουρθιώτη. Συνεπώς επιβεβαιώθηκε πως ο δημοσιογράφος πράγματι φυλασσόταν από την ΕΛ.ΑΣ.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, η κατηγορηματική διάψευση “δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων” από την ανακοίνωση του Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, κρίνεται παραπλανητική καθότι η φύλαξη του δημοσιογράφου επιβεβαιώθηκε από την σχετική απόφαση για απόσυρση των αστυνομικών που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη του κ. Φουρθιώτη, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη.