Η Αριστερά οφείλει να είναι ταγάρι

Με αφορμή τα σχόλια για τη Νατάσα Μποφίλιου, που αν κι αριστερή τολμά να ταξιδεύει στο Λονδίνο για δουλειά -φανταστείτε αν πήγαινε να δει αν κουνιούνται οι μαούνες στον Τάμεση, διότι απλά έτσι γουστάρει τι θα γινόταν-, ας ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο.

mpofilioy

Στον διαταραγμένο εγκέφαλο της σύγχρονης Δεξιάς, από την Υπόγα της ως τους δημοσιογράφους της, υπάρχει η εξής αρχή: Εφόσον έχεις λεφτά, δεν μπορείς να είσαι αριστερός, διαφορετικά κοροϊδεύεις τον κοσμάκη. Αλλά αν είσαι φτωχός, πρέπει να είσαι δεξιός, γιατί, έτσι είναι η «φυσική τάξη των πραγμάτων». Ε λοιπόν αυτός δεν είναι ο ορισμός της κοροϊδίας, αλλά της ψυχοπαθολογίας. Φτωχοί που δεν έχουν λεφτά ψηφίζουν και δέχονται αυτή την καθεστωτική αφήγηση της δεξιάς, μόνο και μόνο για να ζήσουν τη φαντασίωση της ταύτισης με τους πλουσίους.

Η δεξιά του κάθε Μητσοτάκη, ως άλλος Ζαμπούνης, έχει συντάξει «Το Savoir vivre της αριστεροσύνης». Ένα σύνολο αυθαίρετων κανόνων για τον αριστερό ανθρωπότυπο: Να ντύνεται από τα καλάθια, να μην έχει γούστο, να ‘ναι ταγάρι, να μην ξυρίζει γάμπες, να μην κάνει ανταύγειες, να τρώει κοντοσούβλι, να μην ταξιδεύει στο Λονδίνο. Και κυρίως καμία μα καμία στιγμή να μην καλοπερνά. Ε λοιπόν όλα αυτά βρίθουν συντηρητισμό και είναι υπεραπλουστεύσεις για μαζική κατανάλωση, που εκστομίζονται από Σαββόπουλους, Πρτετεντέρηδες και λοιπούς συγγενείς.

 

Ας τελειώνουμε με το βλακώδες σχόλιο «αριστερός με δεξιά τσέπη». Το ποινικά και ηθικά κολάσιμο είναι «δεξιός με κρατική τσέπη». Την ιδεολογία σου δεν την καθορίζει η φορολογική σου δήλωση αλλά ο τρόπος με τον οποίο απέκτησες την περιουσία σου και ο τρόπος με τον οποίο στέκεσαι ως άνθρωπος απέναντι στον μικρόκοσμο της καθημερινής ζωής και στα μεγάλα της ιστορίας. Κι αυτό ισχύει και για τον δεξιό και για τον κομμουνιστή και για τον πασόκο. Όχι μόνο δεν είναι αρνητικό λοιπόν το «αριστερός με δεξιά τσέπη», αλλά ακριβώς επειδή πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι ταξικά δεν είναι εργάτες για να έχουν ανάγκη να τοποθετήσουν την κοινωνική ευημερία πάνω από την ατομική, είναι μάλλον τιμητικό για αυτούς το γεγονός ότι το κάνουν.

Είναι απίστευτο πόσο την τσούζουν τη Δεξιά κάτι τέτοια. Να έχουν απέναντι τους άτομα με οικονομική δυνατότητα και να μην έχουν γίνει σαν τα μούτρα τους. Οι μεγάλοι επαναστάτες, ήταν αποσκιρτήσαντες της τάξης τους. Αυτό δεν αντέχουν. Τους παλιούς καιρούς, κάτι τέτοιους οι δεξιοί τους κρεμούσαν από τον φανοστάτη.

Αυτό που δεν θα καταλάβουν ποτέ -διότι εκτός των άλλων είναι και σκ@τόψυχοι- το «αριστερός» δεν είναι τίτλος αλλά ένα αξιακό σύστημα θέασης του κόσμου. Και το πόσο το ενστερνίζεται καθένας καθημερινά ή πόσο τελικά το καταφέρνει, είναι ο προσωπικός του αγώνας.

ΥΣ: Σιγά τα λεφτά που έχει η Μποφίλιου. Να μην μπορεί να μαζέψει λεφτά ούτε για ένα aller-retour αεροπορικό στο Λονδίνο χωρίς να θεωρηθεί ζάμπλουτη

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Προσπαθεί να «γεφυρώσει το χάσμα» ο Κυρανάκης στη ΝΔ: Πρότεινε τον Κώστα Καραμανλή ή Αντώνη Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

κυρανάκης

Προσπαθεί να «γεφυρώσει το χάσμα» ο Κυρανάκης στη ΝΔ: Πρότεινε τον Κώστα Καραμανλή ή Αντώνη Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τους τριγμούς στη ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,…