Newsroom

Newsroom

Η «αριστεία» της ΝΔ τώρα και στη γεωγραφία – Νέα γκάφα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την ώρα που η ΝΔ διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για τα σύνορα της χώρας και προβάλλει όλο και πιο έντονα το εθνικιστικό της αφήγημα βάζοντας εμπόδια για τη Συμφωνία των Πρεσπών που έρχεται να δώσει λύση στο ζήτημα που εδώ και χρόνια αποτελεί εμπόδιο στις σχέσεις Ελλάδας - πΓΔΜ, προέβη σε ένα ακόμα επικοινωνιακό ατόπημα. Αυτή τη φορά η επέτειος απελευθέρωσης της Καστοριάς και η χιλιομετρική απόσταση της πόλης με τα σύνορα αποτέλεσε πεδίο δόξης λαμπρό για νέα «γκάφα» του επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης 1

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επισκέφτηκε την Καστοριά χθες, 11 Νοεμβρίου με αφορμή την απελευθέρωση της πόλης και φυσικά μέσω ανακοίνωσης το κόμμα δεν έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει τα μικροπολιτικά παιχνίδια της και να εστιάσει αντί αντί για το ίδιο το γεγονός, στη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία ως γνωστόν αποτελεί «κόκκινο πανί» για το εθνικιστικό αφήγημα της ΝΔ. 

Το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στην απελευθέρωη της πόλης και την όχι και τόσο κοντινή απόστασή της – όπως μαθαίνουμε – από τη λίμνη των Πρεσπών. 

«Η τελευταία πόλη της Μακεδονίας η οποία απελευθερώθηκε και ενσωματώθηκε στον κόσμο της μητέρας Ελλάδος και αποτίουμε, σήμερα φόρο τιμής σε όλους αυτούς οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για να είναι η Μακεδονία μας ελεύθερη και ελληνική. Μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα πιο πάνω από τη λίμνη της Καστοριάς, βρίσκεται μια άλλη λίμνη, η λίμνη των Πρεσπών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τοποθετώντας την μάλλον σε κάποια σκανδιναβική χώρα. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για ένα λάθος το οποίο προφανώς συνέβη «πάνω στη στιγμή», ωστόσο η συγκεκριμένη αστοχία, έρχεται από τη μία να διεμβολίσει τόσο το αφήγημα της αριστείας που διεκδικεί η ΝΔ αλλά και και να αναδείξει ότι οι εθνικιστικές κορώνες της αποτελούν επικοινωνιακά παιχνίδια άνευ πολιτικής ουσίας που μπορούν να αποδομηθούν ακόμα και από ένα «απλό» λαθάκι.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…