Η Αργεντινή αποχαιρετά το αγαπημένο της παιδί - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μαραντόνα

Χιλιάδες κόσμου συρρέει για λαϊκό προσκύνημα στην Casa Rosada, στο Μπουένος Άιρες, αποχαιρετώντας τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

NewsRoom 26/11/2020 | 15:56

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αποχαιρετoύν τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, στο λαϊκό προσκύνημα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 σήμερα στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής, και για τις επόμενες 48 ώρες, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυστηρά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να αποχαιρετήσουν τον Ντιέγκο Μαραντόνα κατά τη μεταφορά της σορού του στην αυτοκινητοπομπή, θρηνώντας για την απώλειά του.

 

Ο θάνατος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στα 60 του χρόνια έχει συγκλονίσει την ποδοσφαιρική κοινότητα ολόκληρου του πλανήτη. Πρόκειται για μια προσωπικότητα που λατρεύτηκε όσο ελάχιστοι στην Αργεντινή, αλλά και παγκοσμίως.

Σκεπασμένο με τη σημαία της Αργεντινής το φέρετρο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ δίπλα του βρίσκονται και τα σύμβολα των δύο αγαπημένων του ομάδων, της Μπόκα Τζούνιορς και της Νάπολι. Παρούσες από την πρώτη στιγμή η Κλαούντια Βιγιαφάνε και οι κόρες του Τζιανίνα και Ντάλμα.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, είπε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έμαθε την δυσάρεστη είδηση ήταν να προσφέρει στην οικογένεια του Ντιεγκίτο, το μέρος που στεγάζει την κυβέρνηση, για να αποχαιρετήσουν οι Αργεντινοί τον αγαπημένο τους ήρωα.

«Σκέφτηκα ν' ανοίξω την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει. Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε», πρόσθεσε. Αρχικά θεωρήθηκε ότι το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει στο στάδιο της Αρτζεντίνος Τζούνιορς, αλλά η σύζυγος του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνε, προτίμησε την Casa Rosada.