Η αποθήκη στο Κουκάκι, η ΟΛΑ και το στοιχείο που «καίει» την iefimerida, τον enikos και το Πρώτο Θέμα

Μια φάρσα της Αντιτρομοκρατικής και κάποιες ορφανές ευθύνες της

αστυνομία

Mια ανάρτηση υπάρχει μέχρι σήμερα στο σάιτ ανακοινώσεων της ΓΑΔΑ από τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Ένα Δελτίο Τύπου σχετικά με τον αναρχικό Πολύκαρπο Γεωγιάδη και την υπόθεση-φάρσα της Αντιτρομοκρατικής για την περιβόητη αποθήκη στο Κουκάκι, στην οποία φύλαγε μικρή ποσότητα εκρηκτικών. Πρόκειται για ένα Δελτίο Τύπου που παρά το τεράστιο φιάσκο που το συνοδεύει, ακόμα κανένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ δεν σκέφτηκε να το αποσύρει ούτε κανένας υπεύθυνος βρήκε την ευθιξία να ανασκευάσει.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) αναφορικά με τη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού την 23-09-2020, γνωρίζονται τα ακόλουθα:

-από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή « PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015,

-από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή « PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας),

-επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο».

Με απλά λόγια λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η σειρά και η λογική των πραγμάτων έχει ως εξής:

Στο σπίτι του Πολύκαρπου Γεωργιάδη βρέθηκε ένας σκληρός δίσκος. Μέσα στο σκληρό δίσκο βρέθηκε ένα αρχείο pdf. Το περιεχόμενο του αρχείου ήταν μια προκήρυξη της ΟΛΑ για την επίθεση στον ΣΕΒ στις 24-11-2015. Η ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου pdf είναι προγενέστερη της δημοσίευσής του στο Indymedia. Άρα υπάρχουν σοβαρές υποψίες (αν όχι ξεκάθαρο συμπέρασμα) ότι ο κατηγορούμενος έχει τουλάχιστον σχέση με τη συγγραφή της προκήρυξης αυτής.

Με αυτό τον σκανδαλώδη τρόπο, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ επιχειρεί να καθοδηγεί πολίτες, δημοσιογράφους και δικαστικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση στο συμπέρασμα πως δεν μπορεί παρά κάποιου είδους σχέση να έχει ο κατηγορούμενος με την ένοπλη οργάνωση ΟΛΑ. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι είχε σε επεξεργάσιμη μάλιστα μορφή την προαναφερόμενη προκήρυξη, πριν αυτή καν αναρτηθεί για πρώτη φορά στο Indymedia;

Η περιπέτεια της προκήρυξης και τα πραγματικά ερωτήματα που γεννιούνται

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα ωστόσο βρίσκεται στις 21 Δεκεμβρίου 2015, οπότε ξεκινάει και η περιπέτεια αυτής της προκήρυξης και γεννάει με τη σειρά της σοβαρά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η Αντιτρομοκρατική.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2015, στις 12.55 το μεσημέρι, άγνωστος τηλεφωνεί στα γραφεία των εφημερίδων «Νέα» και «Βήμα» και ειδοποιεί ότι έχει αφήσει στικάκι USB σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Σμολένσκι στα Εξάρχεια, στο οποίο εμπεριέχεται η προκήρυξη για την βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ. Αμέσως ειδοποιείται η αστυνομία και έπειτα από δύο ώρες αναζήτησης, το στικάκι USB εντοπίζεται σε καφάο του ΟΤΕ. Στη συνέχεια μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ., προκειμένου να εξεταστεί για δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη γενετικού υλικού.

Πρόκειται ίσως για την μοναδική προκήρυξη στην ιστορία, την οποία έχει η Αντιτρομοκρατική πριν την δημοσίευσή της και δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχει δώσει αρμοδίως το περιεχόμενό της σε κάποιο μέσο ‒έντυπο, ηλεκτρονικό ή τηλεοπτικό.

Δυο βδομάδες μετά, και συγκεκριμένα στις 06-01-2016 και ώρα 00:46 και αφού η προκήρυξη παραμένει στα συρτάρια Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ή τα εργαστήρια της ΔΕΕ, η ΟΛΑ αποφασίζει να την αναρτήσει στο Indymedia.

Υπάρχουν δηλαδή από εκείνη τη στιγμή δύο αρχεία με την ίδια προκήρυξη. Ένα είναι αυτό που έχει η Αντιτρομοκρατική από τις 21 Δεκεμβρίου του 2015 και ένα αυτό που αναρτήθηκε στο Indymedia στις 6 Ιανουαρίου του 2016.

Μετά από συγκριτική εξέταση που διεξήγαγε η ΔΕΕ, προέκυψε ότι το αρχείο pdf το οποίο βρέθηκε σε εξωτερικό σκληρό δίσκο του κατηγορούμενου είναι το ίδιο όχι με αυτό που είναι σε μη επεξεργάσιμη μορφή, έχουν σβηστεί τα μεταδεδομένα και αναρτήθηκε στο Indymedia στις 06-01-2016 και ώρα 00:46, αλλά ίδιο με αυτό που είναι σε επεξεργάσιμη μορφή έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με την εξέταση των μεταδεδομένων του σε μορφή pdf την 05-01-2016 και ώρα 21:32 και αναρτήθηκε σε τουλάχιστον τρία ειδησεογραφικά σάιτ (enikos, iefimerida και Πρώτο Θέμα).

Η Συμπληρωματική Έκθεση της ΔΕΕ

Με άλλα λόγια, αυτά τα τρία μέσα (enikos, iefimerida και Πρώτο Θέμα), είχαν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη προκήρυξη τέσσερις ώρες πριν η ΟΛΑ την δημοσιεύσει στο Indymedia. Πέρα λοιπόν από το αυταπόδεικτο συμπέρασμα ότι ο κατηγορούμενος είχε αποθηκευμένο στον υπολογιστή του το συγκεκριμένο αρχείο επειδή απλώς το κατέβασε από το enikos, iefimerida ή το Πρώτο Θέμα και όχι όπως θα περίμενε κανείς από το Indymedia προκύπτουν επίσης και κάποια πολύ σοβαρά ερωτήματα.

Με ποιον τρόπο αυτά τα τρία μέσα είχαν την προκήρυξη πριν δημοσιευτεί; Την είχαν αρμοδίως ή απλώς κάποιο επίορκο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής την άφησε να διαρρεύσει; Αν δεν πρόκειται για διαρροή της Αντιτρομοκρατικής, μήπως πρέπει να εξεταστεί ‒έστω για τους τύπους‒ τυχόν εμπλοκή των μέσω αυτών με την ΟΛΑ; Αν δεν εξεταστεί αυτό το ενδεχόμενο, γιατί εξ αρχής να θεωρηθεί τόσο σημαντικό αυτό το υποτιθέμενο εύρημα ώστε η ΓΑΔΑ να εκδώσει Δελτίο Τύπου; Θα βγάλει νέο Δελτίο Τύπου με το οποίο θα ζητάει συγγνώμη ή έστω θα ανασκευάσει; Για ποιο λόγο αυτό το εμμονικό πείσμα της Αντιτρομοκρατικής να συνδεθεί η αποθήκη στο Κουκάκι με την ένοπλη οργάνωση ΟΛΑ;

Τέλος, θα σταματήσει κάποια δικαστική αρχή αυτή την αστυνομική φάρσα (που δεν αξίζει καν τον χαρακτηρισμό σκευωρία), αφήνοντας ελεύθερο τον ακόμα προφυλακισμένο για την υπόθεση Πολύκαρπο Γεωργιάδη;

Πηγή: omniatv.com

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…