Η απολογία-«μανιφέστο» του βομβιστή της Τεκτονικής Στοάς

Με ποιο σκεπτικό επέλεξε τους στόχους του - Τι υποστηρίζει

ΕΚ - Τεκτονικη Στοα

Σε απολογία-μανιφέστο προχώρησε ο 61χρονος Γ. Λ., ο οποίος κατηγορείται για εμπρηστικές επιθέσεις και απόπειρες επιθέσεων στο κτίριο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Ειρηνοδικείο Κορωπίου.

Ο 61χρονος αναφέρει μεταξύ άλλων στην απολογία του, σύμφωνα με το thetoc.gr: “Αναφορικά με την απόφασή μου για το χτύπημα στη Μασονική Στοά στην οδό Σουρμελή έχει να κάνει με την προσπάθεια της Κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες, με τον κίνδυνο απώλειας της Εθνικής κυριαρχίας στο δικαστήριο της Χάγης. Η απόφαση αυτή έχει υπαγορευτεί, με βάση δηλώσεις του δημοσιογράφου κυρίου Κ…, από τη Μυστική Λέσχη Αθηνών”.

Ο ίδιος στις 2 Μαρτίου είχε αποπειραθεί να πυρπολήσει τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια πυροδότησε εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του Ειρηνοδικείου στο Κορωπί. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου.

Για την αποπειρα στα τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ο Γ. Λ. υποστηρίζει: “Πήρα την απόφαση να κάνω αυτή τη συμβολική ενέργεια λόγω του διεφθαρμένου συστήματος εκπαίδευσης που έχει επιβληθεί στα ελληνικά σχολεία και ειδικότερα στο συγκεκριμένο κτίριο, επειδή είχα δεχθεί τον εμπαιγμό από τον διευθυντή σε ότι αφορά στην παραβίαση ελευθερίας και προσωπικών δεδομένων που είχε υποστεί η κόρη μου από το παράνομο ερωτηματολόγιο το έτος 2019”.

Όσον αφορά στην επίθεση στο κτίριο του Ειρηνοδικείου στο Κορωπί, αναφέρει: “Ο λόγος για τον οποίο επέλεξα αυτόν τον στόχο ήταν να διαμαρτυρηθώ για τις απαράδεκτες αποφάσεις του δικαστηρίου Χανίων, που αφορούσαν στην αθώωση νηπιαγωγών για το παράνομο μάθημα γενετικών οργάνων που έκαναν στα νήπια και την επίσης απαράδεκτη και εκτός κάθε νόμιμης διαδικασίας απόφασης καταδίκης του πατέρα που είχε κάνει μήνυση στις νηπιαγωγούς“.

Όσο για το πώς κατασκεύασε τις αυτοσχέδιες βόμβες του, ο Γ. Λ. εξήγησε πως ακολούθησε οδηγίες που βρήκε στο Διαδίκτυο.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…