Newsroom

Newsroom

Η απόφαση του Πρωτοδικείου για την κηδεία και την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη

Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη, στον γιο και στην σύζυγο του Μίκη Θεοδωράκη να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στις διαδικασίες κηδείας και ταφής του

222190 2

Οι εκτελεστές της επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη αναλαμβάνουν με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου τη διοργάνωση της κηδείας του μουσικοσυνθέτη. Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη, στον γιο και στην σύζυγο του Μίκη Θεοδωράκη να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στις διαδικασίες κηδείας και ταφής του.

Με την απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο κάνει δεκτή στο σύνολό της την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο ένας εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θοδωράκη, αναγνωρίζοντάς τους πως έχουν το πλήρες δικαίωμα να αποφασίσουν για κάθε θέμα που αφορά την κηδεία. Το δικαστήριο ουσιαστικά αποδέχεται όσα ο ίδιος ο μεγάλος καλλιτέχνης είχε εκφράσει σε συμβολαιογραφική πράξη που συνέταξε τον Ιανουάριο του 2020.

Με την απόφαση αυτή μπαίνει τέλος στην αντιδικία μεταξύ των συγγενών του μουσικοσυνθέτη και του εκτελεστή της τελευταίας του βούλησης για το γραφείο τελετών που θα αναλάβει τη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά της κόρης του, Μαργαρίτας Θεοδωράκη, υποστήριξε μεν ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της» ως προς τον τόπο ταφής, αλλά εξαιρεί από την συναίνεση της την ανάθεση της κηδείας σε γραφείο τελετών. Η πλευρά της κ. Θεοδωράκη υποστήριζε ότι πρέπει να παραμείνει η εντολή στο γραφείο που ήδη έχει επιληφθεί των διαδικασιών και όχι εκείνο που σύμφωνα με την άλλη πλευρά είχε επιλέξει ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης.

Παρέμβαση στο δικαστήριο είχε κάνει και το γραφείο τελετών που ήδη είχε εντολή για τις διαδικασίες κηδείας και ταφής, το οποίο εξουσιοδοτήθηκε από την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αναφέροντας πως ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στους εκτελεστές της βούλησης του εκλιπόντος να καθορίσουν γραφείο τελετών, καθως καιπως το φέρετρο έχει παραγγελθεί και κατασκευαστεί από εξαμήνου.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…