«Η απόφαση για την καθαρίστρια προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες η απόφαση καταδίκης της 53χρονης καθαρίστριας του Δήμου Βόλου λόγω πλαστού πτυχίου, η οποία έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και την προσβολή του κοινού περί δικαίου αισθήματος.

NewsRoom 22/11/2018 | 17:14

«Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας εξάντλησε την αυστηρότητά του απέναντι σε μια φτωχή εργαζόμενη καθαρίστρια» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η απόφαση αυτή «προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη. Από τα παραπάνω προκύπτει η αναγκαιότητα της επανεξέτασης και του εξορθολογισμού του σχετικού νομικού πλαισίου».

Δημόσια τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση αυτή εξέφρασαν σήμερα, επίσης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Τερενς Κουίκ.

«10 χρόνια φυλακή στην καθαρίστρια γιατί δήλωσε ψευδώς πως είχε τελειώσει το Δημοτικό για να βρει δουλειά. Έξω για «λόγους υγείας» διάφοροι ισχυροί με βαριές ποινές. Δικαιοσύνη «ακριβή στα πίτουρα κ φτηνή στ αλεύρι». Πρόκληση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα», έγραψε σε μήνυμά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στο twitter.

Αιχμηρό ήταν και το σχόλιο του υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ. «Προσπάθησε να βρει μόνιμη δουλειά καθαρίστριας με πλαστό απολυτήριο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Δεν προσκόμισε πλαστό του HARVARD! Έλεος! Όταν κυκλοφορούν ελεύθεροι απατεώνες που έφαγαν τα χρήματα του ελληνικού λαού την απελπισμένη μάνα δύο παιδιών βρήκαμε να τιμωρήσουμε με φυλάκιση;» είπε αναφορικά με το γεγονός.