Η απόδειξη ότι ο Τασούλας φίμωσε τον Τσίπρα με εντολή Μαξίμου: «Θα του ζήταγα και να δευτερολογήσει!»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά απόφαση του Κων. Τασούλα να απαγορεύσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

5322840

Όσα ειπώθηκαν στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στις 3 Ιουνίου αποδεικνύουν -σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι ο πρόεδρος της Βουλής πήρε το φίμωτρο στα χέρια του με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου. Στην επίμαχη διάσκεψη, ο Κων. Τασούλας εξέφρασε μεν τη διαφωνία του με τον τρόπο που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να διαμαρτυρηθεί για την επιδεικτική και παρατεταμένη αδιαφορία του πρωθυπουργού σε σχέση με τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις, όμως, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είναι υπέρ της πρακτικής περιορισμού του λόγου, προσθέτοντας μάλιστα ότι θα ζήταγε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «αν θέλει και να δευτερολογήσει».

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά απόφαση του Κων. Τασούλα να απαγορεύσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Με πρόσχημα την τυπολατρία και αιτία το σκονάκι από συνεργάτες του πρωθυπουργού (οι… κακεντρεχείς δείχνουν προς τον γ.γ. της Βουλής, Γιώργο Μυλωνάκη), ο πρόεδρος της Βουλής είπε εμμέσως πλην σαφώς στον Αλ. Τσίπρα ότι δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για τα «θαλασσοδάνεια» της ΝΔ που ξεπερνούν τα 340 εκατ. ευρώ τη στιγμή που η πρώτη κατοικία βγαίνει συλλήβδην στο σφυρί με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, τον οποίο ψήφισε και ο κ. Τασούλας.

Σύμφωνα με διαρροές «γαλάζιων» πηγών του Κοινοβουλίου, η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να είχε διαβεβαιώσει τον κ. Τασούλα στη Διάσκεψη των Προέδρων που διεξήχθη στις αρχές Ιουνίου ότι ο πολιτικός -κατά τον πρόεδρο της Βουλής- ακτιβισμός του Αλ. Τσίπρα στην Ολομέλεια δεν θα επαναλαμβανόταν. Ωστόσο, κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφηγήθηκαν στο documentonews.gr όσα ειπώθηκαν κατά την εν λόγω Διάσκεψη, δίνοντας μία εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν φέρεται να είπε όσα της αποδίδουν, αλλά οδήγησε τον Κων. Τασούλα να πει πως όχι μόνο ο ίδιος θα έδινε τον λόγο στον Αλ. Τσίπρα, αλλά θα του ζήταγε «αν θέλει και να δευτερολογήσει».

Ακολουθεί ο διάλογος, όπως τον διηγήθηκαν στο documentonews.gr:

Γεροβασίλη: Πρώτον, δεν είπαμε ποτέ ότι και οι 300 θα είμαστε μέσα στην αίθουσα ταυτοχρόνως.

Τασούλας: Κάποιοι το έγραψαν.

Γεροβασίλη: Κάποιοι το έγραψαν, αλλά δεν το είπαμε εμείς, εν πάση περιπτώσει. Κύριε πρόεδρε, δεν καταλαβαίνω γιατί κάνατε αυτήν την αναφορά. Γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε λίγο πριν το προεδρείο ότι προτίθεται να μιλήσει. Μπήκε, μίλησε και τελείωσε. Δεν καταλαβαίνω ποιος ενοχλήθηκε. Αυτό βεβαίως και δεν είναι μια καθημερινή πρακτική. Δεν περνάει κάποιος απ’ έξω και λέει: «Θα μπω μέσα να μιλήσω τώρα». Τώρα, αν ενοχλήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Όμως, την παραίνεση το να τηρούμε εμείς κάποια πράγματα θα ήταν καλό να τη στρέψετε και προς τον πρωθυπουργό γιατί δεν είναι δυνατόν από τον Δεκέμβριο να καταθέτει ερωτήσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να μην έχει έρθει ποτέ. Πώς αντιδρά κάποιος σε αυτό ας πούμε; Και εν πάση περιπτώσει, το βήμα της Βουλής είναι ανοιχτό για τους αρχηγούς των κομμάτων όποτε εκείνοι το επιλέξουν. Αυτή είναι η ουσία. Τώρα ποιος ενοχλήθηκε; Ποιος θορυβήθηκε; Τι συνέβη;

Τασούλας: Εγώ ενοχλήθηκα, αλλά όχι με αυτήν την έννοια. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση με αυτό και απάντησε ο κ. Κακλαμάνης σε πόσα έχει απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, πόσα έχουν απαντηθεί πριν. Δεν είναι εκεί το θέμα μας.

Γεροβασίλη: Δεν χρειαζόταν. Κοιτάξτε, μπήκε μέσα…

Τασούλας: Απλώς να μην το γενικεύσουμε, αυτό ζήτησα. Αυτό δεν αποτελεί μια καινούργια πρακτική. Δηλαδή, δεν μπορεί να έρθει ο κ. Βελόπουλος, ο κ. Κουτσούμπας, η κ. Γεννηματά ή ο κ. Βαρουφάκης όταν τελειώνουν οι επίκαιρες και να λάβει τον λόγο. Δεν είναι μια νέα πρακτική. Είναι μια ευκαιρία ομιλίας που είχε ο πρώην πρωθυπουργός, που και εγώ θα του έδινα τον λόγο, αλλά δεν εγκαινιάζουμε μια άλλη μέθοδο. Αυτό λέω.

Γεροβασίλη: Θέλω να πω ότι αυτό δεν χρειαζόταν να μας το πείτε καν. Διότι δεν είναι η συνήθης πρακτική, όπως δεν είναι συνήθης πρακτική να μην έρχεται ο Πρωθυπουργός στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επέλεξε να μπει και να τα πει μόνος του με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να μπει. Αυτό. Δεν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεν έκανε τρεις φορές κατάθεση για το ίδιο θέμα και δεν πήρε καμία απάντηση. Επομένως, τι πρέπει να συμβεί; Δεν μπορεί να περιοριστεί ο λόγος του. Αν δεν είναι εδώ ο κ. Μητσοτάκης, ας μην είναι.

Τασούλας: Δεν περιορίζουμε τον λόγο εδώ. Απόδειξη ότι και την προηγούμενη ημέρα είχατε την ολομέλεια για την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Γεροβασίλη: Προφανώς, δεν περιόρισε κανένας τον λόγο και ορθώς. Και ο κ. Κακλαμάνης μια χαρά έπραξε, όπως θα κάνατε κι εσείς, όπως είπατε. Επομένως, δεν γεννάται…

Τασούλας: Εγώ, μάλιστα, θα του ζήταγα αν θέλει και να δευτερολογήσει.

Γεροβασίλη: Αυτό είναι καλό! Ωραία!

Πηγή: Documentonews.gr

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…