Η απίστευτη συνωμοσία που βλέπει ο Άδωνις πίσω από την αντικατάσταση των Λατινικών με την Κοινωνιολογία (video)

Το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν αποτελεί και φάρο λογικής και πολιτικής νηφαλιότητας είναι γνωστό. Στην προσπάθειά του όμως να αποδομήσει τη σημερινή κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο λογικής.

αδδωνις

Χθες Δευτέρα για παράδειγμα, ο Γεωργιάδης εμφανίστηκε στο Blue Sky όπου μεταξύ άλλων σχολίασε και τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Μεταξύ αυτών είναι και η αντικατάσταση της εξέτασης των Λατινικών από την κοινωνιολογία. Καθένας προφανώς μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με αυτή την αλλαγή. Τι πιστεύει όμως ο κ. Γεωργιάδης; 

Πρώτον ότι η εκμάθηση των λατινικών ήταν υψηλού επιπέδου. Δηλαδή, λέει ο Γεωργιάδης, ότι το να μαθαίνει κανείς πως κλίνονταν τα ρήματα των λατινικών ή το να διαβάζει μη πρωτότυπα λατινικά κείμενα τα οποία έχουν γραφεί από σύγχρονους φιλολόγους είναι υψηλό επίπεδο. Ας το δεχτούμε όμως για να δούμε τη συνέχεια που έχει αναμφίβολα πολύ περισσότερο ενδιαφέρον. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δεν συμπαθεί την κοινωνιολογία. Γιατί; Μα διότι, όπως πιστεύει, ο λόγος που θα τη διδάσκονται και θα εξετάζονται σε αυτήν οι μαθητές, είναι γιατί η κυβέρνηση θέλει να τους κάνει αριστερούς. «Αυτό (σ.σ. τα Λατινικά) πάτε και το αντικαθιστάτε με την κοινωνιολογία. Δηλαδή μ’ ένα μάθημα, απλώς για να κάνουν τα παιδιά αριστερά». 

Φαίνεται πως ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνική συνείδηση των μαθητών. Θεωρεί πως το να γνωρίζει κανείς το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ως πολίτης είναι λάθος και αντιθέτως είναι εξαιρετικά χρήσιμο το να παπαγαλίζει μεταφράσεις λατινικών κειμένων. Η κριτική σκέψη, την οποία ένας μαθητής πιθανόν και να μπορεί να αποκτήσει μέσα από το μάθημα της κοινωνιολογίας είναι κάτι που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και οι συν αυτώ (βλ. Βορίδης), αντιπαθούν.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…