Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ήταν αποτέλεσμα των συστηματικών ενεργειών του Αλέξη Τσίπρα

Η εβδομάδα που έρχεται συμπίπτει με την ιστορική στιγμή εξόδου από τα μνημόνια και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης τονίζει ότι ήρθε η ώρα για την αποκατάσταση των αδικιών.

5b4c85eb1dc524ce5b8b45c0 4

Η αποφυλάκιση του αξιωματικού Άγγελου Μητρετώδη και του υπαξιωματικού Δημήτρη Κούκλατζη ήταν «αναμενόμενη», σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, παρότι -προσθέτει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- δεν μπορούσε να προσδιορισθεί ο χρόνος απελευθέρωσής τους.

«Αυτό που συνέβη ήταν το αποτέλεσμα των συστηματικών ενεργειών από την πλευρά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, του Αλέξη Τσίπρα», υπογραμμίζει.

Ο Φ. Κουβέλης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή μέσα στο πρόβλημα, αφηγείται πώς έζησε από τη δική του πλευρά «την αγωνία των οικογενειών των δυο στρατιωτικών στελεχών μας, το σθένος, την αξιοπρέπεια και τη λεβεντιά των δύο αξιωματικών μας», και ταυτόχρονα «το συνεχές ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας».

Με αφορμή τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο υπουργός επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κάνει επιλογές υπέρ του συλλογικού συμφέροντος, χωρίς να κάμπτεται από τις αντιδράσεις που θα συναντήσει. “Αυτό το γεγονός προκάλεσε οδύνη σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, οδύνη και θλίψη και στην ίδια την κυβέρνηση. Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη εκτιμώ ότι δεν υπήρξαν. Βεβαίως επιμέρους λάθη έχουν καταγραφεί και αναζητούνται και θα αξιολογηθούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και από την ελληνική δικαιοσύνη” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την περίοδο από εδώ και πέρα, για την περίοδο μετά τα μνημόνια, ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι η κυβέρνηση «έχει διαμορφώσει τις αναγκαίες συνθήκες προκειμένου να προχωρήσει και στην ανάπτυξη και στην αποκατάσταση αδικιών. Επίσης, να στηρίξει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα κοινωνικά εκείνα στρώματα που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα χτυπήματα στη διάρκεια της 8χρονης μνημονιακής κατάστασης στην Ελλάδα».

«

Η οικονομία μας θα είναι νοικοκυρεμένη και αυτό το νοικοκύρεμα είναι γνωστό ότι έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και πριν ακόμη μετρήσουμε λίγες ημέρες για την έξοδο, και την τυπική έξοδο από τα μνημόνια. Έχουν προωθηθεί ρυθμίσεις και μέτρα που ήδη έχουν αρχίσει και στηρίζουν την ανάταση της οικονομίας αλλά και την αναπτυξιακή της πορεία. Διότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ακριβώς για την αντιμετώπιση όλων εκείνων που καθήλωσαν την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία είναι η δίκαιη ανάπτυξη. Και αναφέρομαι σταθερά στη δίκαιη ανάπτυξη και όχι γενικά και αόριστα στην ανάπτυξη διότι το οικονομικό αποτέλεσμα της ανάπτυξης πρέπει δίκαια να κατανέμεται και δίκαια να έχει ως επικαρπωτές τους Έλληνες πολίτες και όχι τους ολίγους

»  προσθέτει ο κ. Κουβέλης.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…