Newsroom

Newsroom

Η Απειλή. Ένα μικρό εγχειρίδιο πολιτισμού

Το πρώτο μάθημα του πολιτισμού είναι το μάθημα της υπακοής. Παρουσιάζοντας την υπερβολή μιας αθώας –αν και στρεβλωμένης- καθημερινότητας, η…

apeili

Το πρώτο μάθημα του πολιτισμού είναι το μάθημα της υπακοής. Παρουσιάζοντας την υπερβολή μιας αθώας –αν και στρεβλωμένης- καθημερινότητας, η ομάδα Lapsus, συμμετέχει στην «Ανοιχτή Πλατφόρμα» του Εθνικού Θεάτρου με την  «Η Απειλή» της Άρτεμις Μουστακλίδου.

Στην «Απειλή» η βία υφέρπει στις επιθυμίες, εκφράζεται σπασμωδικά, αναζητά μια διέξοδο, συσσωρεύεται, συνταράσσει, βρίσκει ένα εξιλαστήριο θύμα, θυσιάζει. Όμως, πλέον δεν εκτονώνεται. Πρέπει να καταστρέψει, να εκμηδενίσει. Για την έλευση του πολιτισμού η βία πρέπει να διοχετευθεί στην δημιουργία, την πρόοδο, πρέπει να εκτονωθεί.  Κι όμως, το σύστημα αυτό έχει αρχίσει ν’ αποτυγχάνει. Η δημιουργία εκκρεμεί.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα ζουν τη ζωή τους, στο διαμέρισμά τους, μόνοι τους. Μικρά ξεσπάσματα βίας. Είναι ευτυχισμένοι. Παρακολουθούν το πρόγραμμα της  τηλεόρασης. Μικρά ξεσπάσματα βίας. Πραγματική ευδαιμονία. Ξαφνικά μια μετακόμιση στο διπλανό διαμέρισμα. Τώρα πρέπει να προσέχουν. Τώρα ο κάθε ήχος είναι απειλή.

Εθνικό Θέατρο Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια

07.05.2015 – 10.05.2015

Πέ. & Σά. 18:00, Πα. 21:00, Κυ. 20:00

€5

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…