Η απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον κρατούμενο στις φυλακές Νιγρίτας

Θέση αναφορικά με την καταγγελία κρατουμένου στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ο οποίος υποστηρίζει πως ο μεγάλος όγκος στο κεφάλι του είναι συνέπεια αστυνομικής βίας, παίρνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου κατά την προσφιλή τακτική του δεν φταίει το υπουργείο αλλά ο κρατούμενος!  

3

Στην απάντησή του το υπουργείο αποφεύγει να κάνει αναφορά στις καταγγελίες του κρατουμένου πως το “δεύτερο κεφάλι” δημιουργήθηκε μετά από χτύπημα όπλου αστυνομικού την στιγμή της σύλληψής του, ενώ μετατοπίζει και την ευθύνη στον ίδιο τον κρατούμενο ότι «δεν συνεργάζεται»  και ότι αρνείται να μεταβεί στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» . Να τονίσουμε εδώ ότι ο δικηγόρος του  κρατούμενου, Θεόδωρος Σιμόπουλος, είχε αναφέρει ότι 

«Ο εντολέας μου είναι ένας άνθρωπος που βιώνει απάνθρωπες συνθήκες κατά την κράτησή του στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας.  Έχει υποβάλει αλλεπάλληλα αιτήματα για την μεταφορά του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τύχει της δέουσας ιατρικής περίθαλψης πλην όμως κανένα μέχρι σήμερα δεν έχει εισακουστεί. Όλα αυτά  τον έχουν οδηγήσει στην απόφαση να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε βάρος της Ελλάδος για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του και την πρωτοφανή κωλυσιεργία των Ελληνικών Αρχών». Προφανώς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπροστά στην διεθνή κατακραυγή προσπαθεί με την προσφιλή τακτική του να μετατοπίσει το πρόβλημα στον κρατούμενο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

“Αναφορικά με δημοσιεύματα που εμπεριέχουν ισχυρισμούς αλλοδαπού κρατούμενου σχετικά με την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας του, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

ο ανωτέρω κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών και εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για διάφορα αδικήματα,
η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται από γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νιγρίτας που επισκέπτονται το Κατάστημα Κράτησης,
διακομίστηκε επανειλημμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών καθώς και στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» και «Άγιος Δημήτριος»,
αρνήθηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» για προγραμματισμένη ιατρική εξέταση (μαγνητική τομογραφία) ενώ επανειλημμένως δεν συνεργάστηκε με γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νιγρίτας και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.
Το θέμα παρακολουθείται από τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης.

Επιπλέον έχει υποβάλει αίτημα έκδοσης στη χώρα του, το οποίο εξετάζεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης”.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.