Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην Βούλτεψη για το έλλειμμα

Κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει ξεσπάσει με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που διέταξε την επανεκκίνηση της…

pasok xarilaou trikoupi

Κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει ξεσπάσει με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που διέταξε την επανεκκίνηση της ανάκρισης για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, από την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, ώστε να μπούμε στο μνημόνιο.

«Το κρίσιμο ιστορικά ζήτημα είναι να συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός σε ποια κατάσταση έφτασε η ελληνική οικονομία από το 2004 έως το 2009, κατάσταση που έφερε την Ελλάδα στα πρόθυρα της ασύντακτης χρεοκοπίας, με δημόσια ελλείμματα «ρεκόρ» ύψους 15,7 %», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη.

Η κυρία Βούλτεψη νωρίτερα είπε μιλώντας στον Realfm ότι η κυβέρνηση αναγκαστικά έβαλε το έλλειμμα που είχε γίνει αποδεκτό από την Eurostat, εφόσον δεν είχε λυθεί το θέμα ενώ σημείωσε ότι  «το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, δεν έχει να κάνει μόνο με την ΕΛΣΤΑΤ. Έχει να κάνει με πάρα πολλά προβλήματα τα οποία θα έπρεπε να τεθούν σε μία έρευνα για το πώς φτάσαμε σε αυτό το χάλι το σημερινό».