Ο Βαξεβάνης απαντά στα «πυρά» του Οικονόμου μέσω Twitter: «Θαυμάστε δημοσιογράφο»

Ο κύριος Οικονόμου…φανερά ενοχλημένος για το «άδικο ξέσπασμα» του Βαξεβάνη νωρίτερα σήμερα με την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, προχώρησε στο να ρίξει «τα πυρά του» εναντίον του.

Στην απόφαση η Ελλάδα να στείλει αμυντικό υλικό στην Ουκρανία κατέληξε η σύσκεψη που είχε την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι εντός της ημέρας θα αποσταλεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Ωστόσο, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. ο Μητσοτάκης αποφάσισε να αποστέλλει εντός της ημέρας και αμυντικό υλικό με 2 C-130.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να στείλει, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας, αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, γεγονός που εκφράστηκε ιδιαίτερα έντονα και στα κοινωνικά δίκτυα.

Ως εκ τούτου, κριτική επί του θέματος έκανε και ο Κώστας Βαξεβάνης. Ο κύριος Οικονόμου…φανερά ενοχλημένος για το «άδικο ξέσπασμα», προχώρησε στο να ρίξει «τα πυρά του» εναντίον τόσο του ιδίου, όσο και του Πολάκη.

Συγκεκριμένα, μέσω ανάρτησης στο twitter ο Κώστας Βαξεβάνης σχολίασε,  «Η Ελλάδα στέλνει C-130 στην Ουκρανία. Είναι επικίνδυνη η στρατιωτική εμπλοκή της χώρας. Ο ρόλος της πρέπει να είναι ειρηνευτικός και όχι εμπλοκής. Ο Μητσοτάκης παίρνει την απόφαση για να εισπράξει εύσημα τα οποία θεωρεί πως θα εξαργυρώσει πολιτικά. Πίσω στη δεκαετία του 50».

Ο κύριος Οικονόμου δεν έχασε χρόνο να απαντήσει σε ειρωνικό τόνο λέγοντας τα εξής: «Κορυφαίο λάθος της κυβέρνησης. Στέλνει πυρομαχικά και ανθρωπιστική βοηθεια στην Ουκρανία χωρίς να ρωτήσει Πολακηδες. Βαξεβανηδες και τ άλλα παιδιά».

Στη συνέχεια ο Κώστας Βαξεβάνης απάντησε:

«Θαυμάστε δημοσιογράφο. Αντί να πει την άποψή του, να την στοιχειοθετήσει, λοιδωρεί όποιον διατυπώνει τη δική του. Θέλει εμπλοκή της Ελλάδας, αλλά αυτός φαντάζομαι δεν θα έχει πρόβλημα με τις επιπτώσεις που θα προκύψουν. Είναι θωρακισμένος που θα λεγε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».