Η απάντηση που όλοι (δεν) περίμεναν – Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία είπε το αυτονόητο για τους ομοφυλόφιλους

Μετά την εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και τη στήριξη του Κυριάκου Βελόπουλου, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία πήρε θέση.

417414150 10227301890787805 2884455903786841860 n

Μετά το θέατρο παραλόγου που αντικρίσαμε όταν αποφάσισαν να συνεργαστούν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο παραδίδοντας μαθήματα σκοταδισμού μέσω του ομοφοβικού τους οχετού, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, για όσους έχουν μείνει…μερικούς αιώνες πίσω.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, είπε μεταξύ άλλων: «Από τότε που η ψυχιατρική διέγραψε την ομοφυλοφιλία από τη λίστα των ψυχικών διαταραχών, παραιτήθηκε από τη σχετική έρευνα και έμειναν τα δύστυχα αυτά άτομα αβοήθητα με μοναδική συντροφιά την ελπίδα σε μια βολική νομοθεσία και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων με παρελάσεις αυτοξευτελισμού και ντροπής».

Διαβάστε επίσης: Τζίμα: Έξαλλη με την «θεραπεία» των ομοφυλόφιλων από την Εκκλησία – «Ποιος θα θεραπεύει; Με χάπι ή με σιρόπι;» (video)

Ο Βελόπουλος αποθεώνει τον Μητροπολίτη

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, με ανάρτησή του στο X, αποθέωσε τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και συμφώνησε σε όλα όσα είπε. Ναι, συμφώνησε με τα όσα ειπώθηκαν για «τα δύστυχα αυτά άτομα».

Το τελικό κείμενο που θα διαβαστεί στις εκκλησίες σχετικά με το νομοσχέδιο, πάντως, θα υποστεί μερικές αλλαγές σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega. Αυτό που δεν θα αλλάξει, ωστόσο, είναι η λέξη «θεραπεία».

«Μέχρι να φτάσει αυτό το κείμενο στους πιστούς, θα υπάρξουν, βέβαια, πολλές συζητήσεις εντός της ιεραρχίας. Γι’ αυτό και θα καθυστερήσει ως την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Είναι ευαίσθητες οι ισορροπίες, θα πρέπει να διατηρηθούν και εντός της ιεραρχίας και στη σχέση με την κυβέρνηση.

Αυτό που μαθαίνουμε για το πλαίσιο αυτής της επιστολής είναι ότι δεν θα είναι ο λόγος της καταγγελτικός, δεν θα είναι αφοριστικός, θα είναι γραμμένη σε απλή γλώσσα, θα απευθύνεται στον λαό, θα αναφέρεται τι είναι ο χριστιανικός γάμος και η οικογένεια για την εκκλησία, ποιες θα είναι οι συνέπειες του γάμου των ομοφύλων, δηλαδή πώς θα απειληθεί η κοινωνική συνοχή, πράγματα που ακούσαμε και στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας χθες. Επίσης, θα αναφέρεται ότι είναι παρέκκλιση η ομοφυλοφιλία και θα καλούνται οι ομοφυλόφιλοι να στραφούν στην Εκκλησία για τη θεραπεία τους».

Η απάντηση που όλοι (δεν) περίμεναν, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

Και κάπου εδώ, έρχεται το μήνυμα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας το οποίο όχι μόνο δίνει την καλύτερη απάντηση στην Εκκλησία, αλλά τονίζει και τα αυτονόητα.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, ξεκαθαρίζει το εξής: «Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ) τονίζει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο».

 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…