Newsroom

Newsroom

Η απάντηση Κούγια για το βούλευμα Πισπιρίγκου: Έχουμε αντικρούσει λέξη προς λέξη τα επιχειρήματα

Αναλυτικά η απάντηση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια για το βούλευμα με το οποίο η Ρ. Πισπιρίγκου παραπέμπεται σε δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

kougias

Ως «οιωνεί αθωωτικό δεδικασμένο» θεωρεί ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, την παραδοχή του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που παραπέμπει την εντολέα του σε δίκη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της, ότι και η μη «επιτυχημένη» προσπάθεια θανάτου του παιδιού έγινε όχι με ασφυξία αλλά με χορήγηση κεταμίνης, μερικούς μήνες πριν η ίδια ουσία επιφέρει τελικά τον θάνατο της 9χρονης.

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείου του κ. Κούγια αναφέρεται ότι οι δικαστές εξέδωσαν το παραπεμπτικό για την 34χρονη βούλευμα «με ενδείξεις» και τονίζεται πως το Συμβούλιο «έκανε μια πρωτοφανή και καινοφανή σκέψη, ότι ακόμη και η δήθεν απόπειρα στο Καραμανδάνειο έγινε με τη χρήση κεταμίνης, διαφωνώντας ευθέως με τον κο Εισαγγελέα, (Σ.Σ που υπέβαλε την πρόταση) ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η απόπειρα τελέστηκε με τη μέθοδο της ασφυξίας».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, αυτή η σκέψη των δικαστιών του Συμβουλίου «κατά την προσωπική μου ουσιαστική και νομική κρίση αποτελεί οιονεί αθωωτικό δεδικασμένο για την πράξη της ανθρωποκτονίας, αφού αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας, γι’ αυτό και παρεσύρθη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ότι οι ιατροί και οι νοσηλευτές και στα δύο νοσοκομεία χορήγησαν στο αείμνηστο κοριτσάκι κεταμίνη και μάλιστα σε αυξημένες δόσεις, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς της κας κατηγορουμένης».

Ο συνήγορος της 34χρονης προσωρινά κρατούμενης σημειώνει, επίσης, ότι «η έκδοση ενός παραπεμπτικού βουλεύματος δεν είναι δικαστική απόφαση», ενώ εκτιμά πως η εντολέας του θα αθωωθεί:

«Η συγκεκριμένη δίκη θα είναι μια από της μεγαλύτερες δίκες στα ελληνικά δικαστήρια και προσωπικά είμαι βέβαιος ότι τόσο το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί όσο και οι αντικρουόμενες επιστημονικές προσεγγίσεις, συνεπικουρούμενες από την παρουσία τεχνικών συμβούλων στο Δικαστήριο, γιατί στην προδικασία δεν υπήρχαν καθόλου τεχνικοί σύμβουλοι, ακόμα και μετά την απολογία της κας κατηγορουμένης, θα οδηγήσουν τους Δικαστές και Ενόρκους στην αθώωση της κας κατηγορημένης».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…