Η απαγγελία του Θάνου Μικρούτσικου για το ντοκιμαντέρ «Καινούργιος Ουρανός» (video)

Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ “Καινούργιος Ουρανός” ζήτησαν από τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο το καλοκαίρι του 2019 να απαγγείλει ποιήματα του Πωλ Ελυάρ για τις γυναίκες του ΔΣΕ.

θανος μικρουτσικος3

Η ανάρτηση των δημιουργών του ντοκιμαντέρ στο Facebook: «Ήταν καλοκαίρι του 2019, όταν σε ένα ταξίδι για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ συζητούσαμε για το ποιος θα μπορούσε να “ντύσει” τα ποιήματα του Πωλ Ελυάρ που έχουμε διαλέξει για το ντοκιμαντέρ με την αφήγησή του.

Τότε ο Αλέξανδρος έριξε την ιδέα του Θάνου Μικρούτσικου. Διστακτικά στην αρχή, ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί του και αυτός μας είπε αμέσως ότι με χαρά του θα μας βοηθούσε. Μάλιστα, πήρε την πρωτοβουλία να μας γράψει και ένα ορχηστρικό κομμάτι (εμείς ντρεπόμασταν και να του ζητήσουμε κάτι τέτοιο, φυσικά!), λέγοντας μας “σας έγραψα και ένα κομμάτι, ακούστε το και άμα δεν σας κάνει, μην το βάλετε”.

Μέσα σε λίγο καιρό μας φιλοξένησε στο σπίτι του, όπου κάναμε την ηχογράφηση (ένας καμεραμάν -ο Αλέξανδρος- και δύο ηχολήπτες -ο Νίκος και ο Ανδρέας). Λίγους μήνες μετά, ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε.

Λυπούμαστε που δεν πρόλαβε να δει το ντοκιμαντέρ, παρόλα αυτά ελπίζουμε ότι θα το δουν οι δικοί του άνθρωποι και ότι θα σταθεί αντάξιο των προσδοκιών του.

Θάνο, σε ευχαριστούμε για όλα…»

Μπορείτε επίσης να στηρίξετε οικονομικά την προσπάθεια των παραγωγών οι οποίοι έχουν ξεκινήσει καμπάνια crowdfunding.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ντοκιμαντέρ.

Blog: https://newbornsky.wordpress.com/

Facebook page: https://www.facebook.com/NewbornSkyFilm/

Twitter page: https://twitter.com/newbornskyfilm

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…