ΙΒ

Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές τον ευρωσκεπτικισμό, τα δικαιώματα των ΑμεΑ

«Στις 23 και 26 Μαΐου φέτος, οι ευρωπαίοι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ευρωπαϊκές εκλογές του 2019 είναι κρίσιμες και στρατηγικές, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπάρχει τόση αυξανόμενη δυσαρέσκεια για το ευρωπαϊκό εγχείρημα που υποστηρίζεται και ενισχύεται από ευρωσκεπτικιστικά, λαϊκιστικά, εθνικιστικά κινήματα και πολιτικά κόμματα και βεβαίως από την αδυναμία των ηγετών της ΕΕ να παρουσιάσουν μια θετική αφήγηση για το μέλλον της Ευρώπης - ένα νέο ευρωπαϊκό deal.

disabled customers

Οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών οφείλουν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κινητοποίηση των πολιτών της ΕΕ όχι μόνο ώστε να συμμετάσχουν στις εκλογές αλλά και να πείσουν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αξιών που αυτή αντιπροσωπεύει.

Εξ ορισμού οι εκλογές είναι η κορύφωση της πολιτικής διαδικασίας και ως εκ τούτου, οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών θα πρέπει να τοποθετηθούν και να προωθήσουν μια προοδευτική, ενωμένη και δίκαιη ΕΕ, τόσο στο κοινωνικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο. Η ουδετερότητα στις εκλογές του 2019 παίζει την κάρτα των ευρωσκεπτικιστών και των λαϊκιστών. Κατά τη γνώμη μου, η εκστρατεία “Αυτή τη φορά ψηφίζω” εννοεί ότι, αν δεν ψηφίσουμε στις προσεχείς εκλογές, υποστηρίζουμε άμεσα όσους θέλουν να υπονομεύσουν την ΕΕ. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι οι γενικές εκστρατείες και γενικά μηνύματα δεν κινητοποιούν πια τους πολίτες. Είναι απαραίτητο να δείξουμε με πράξεις και με παραδείγματα γιατί η ΕΕ είναι σημαντική για όλους τους ευρωπαίους πολίτες και την καθημερινότητά τους.

Στην προκειμένη περίπτωση, το EDF, το οποίο αντιπροσωπεύει το αναπηρικό κίνημα όλης της Ευρώπης, προσπαθεί να κινητοποιήσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές εξηγώντας τους τρόπους με τους οποίους η ΕΕ προώθησε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία περισσότερο από 20 χρόνια. Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε όλα όσα έχει θεσπίσει η ΕΕ μέσω νομοθεσίας, πολιτικών και προγραμμάτων και βεβαίως μέσω της κύρωσης από την ΕΕ της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Στις ευρωπαϊκές εκλογές που έρχονται, το μήνυμα πρέπει να είναι έντονο και σαφέστατο: με τη συμμετοχή μας, κάνουμε τις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές την αρχή μιας νέας προοδευτικής εποχής για την ΕΕ και περιθωριοποιούμε όσους την υπονομεύουν».

* Ο  Ι. Βαρδακαστάνης είναι πρόεδρος της  Ε.Σ.Α.μεΑ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ανησυχητική δήλωση Μεϊμαράκη για εμπλοκή της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή: «Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τον καναπέ» (video)

rsz meimarakis

Ανησυχητική δήλωση Μεϊμαράκη για εμπλοκή της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή: «Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τον καναπέ» (video)

"Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τον καναπέ και να μπούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης"

Καταρρίφθηκε το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών στον στίβο από τον 21χρονο Αλέκνα (video)

alekna 013826

Καταρρίφθηκε το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών στον στίβο από τον 21χρονο Αλέκνα (video)

Ο αθλητής φαινόμενο της δισκοβολίας, ο Λιθουανός Μίκολας Αλέκνα κατέρριψε το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ στον…