Έφυγε από το Κίεβο ο Γιανουκόβιτς – LIVE STREAM

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε την πρωτεύουσα, οι πρόωρες εκλογές είναι η μόνη επιλογή, δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο εκ των ηγετών…

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε την πρωτεύουσα, οι πρόωρες εκλογές είναι η μόνη επιλογή, δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης. 

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Εντείνονται οι πιέσεις της αντιπολίτευσης για παραίτηση του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, παρά τη χθεσινή υπογραφή και ψήφιση συμφωνίας που προβλέπει  τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών το αργότερο τον Δεκέμβριο, τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού σε 10  ημέρες και την επιστροφή στο Σύνταγμα του 2004.
Η εκπρόσωπος του κόμματος Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία για τις Μεταρρυθμίσεις (UDAR) του Βιτάλι Κλίτσκο εξέφρασε την πρόθεση της αντιπολίτευσης να ζητήσει σήμερα τη στήριξη του κοινοβουλίου για μια απόφαση με την οποία θα ζητείται η παραίτηση του Γιανουκόβιτς.
«Θα καταθέσουμε το κείμενο της απόφασης με αίτημα την παραίτηση του Γιανουκόβιτς», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στο κοινοβούλιο να ορίσει ημερομηνία για τις πρόωρες εκλογές».
Μιλώντας στους διαδηλωτές που παραμένουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας ο ίδιος Βιτάλι Κλίτσκο είπε ότι θα ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών «για να απαλλαγούμε» από τον Γιανουκόβιτς. «Το κοινοβούλιο πρέπει να αναγκάσει τον Γιανουκόβιτς να παραιτηθεί», τόνισε.
Άδεια και αφύλακτη η κατοικία του Γιανουκόβιτς
Εν τω μεταξύ, μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η κατοικία του προέδρου της Ουκρανίας, που απέχει περί τα 15 χλμ. από το Κίεβο, είναι άδεια και αφύλακτη σήμερα, και δημοσιογράφοι εισχώρησαν ελεύθερα σε αυτήν.
Ο κ. Γιανουκόβιτς επρόκειτο να επισκεφθεί τη βορειοανατολική πόλη Χαρκίφ, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη χθες με τη μεσολάβηση της Ε.Ε. για την έξοδο από την κρίση.
Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 5 ο Βιτάλι Κλίτσκο υποστήριξε ότι ο κ. Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε την πρωτεύουσα και υπογράμμισε ότι οι πρόωρες εκλογές είναι η μόνη επιλογή.
Οι προεδρικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν έως τις 25 Μαΐου, πρόσθεσε.
Διαδηλωτές βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων από την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου στο κέντρο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.  naftemporiki.gr

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

mike gorrell 61cMb0WQAMA unsplash

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

Το βιονικό μάτι εντόπισε χίλιες νέες λέξεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη, η οποία είχε…

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

Λιάγκας 1

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

«Δεν μπορείς να αποκαλείς έναν πατέρα δύο παιδιών ότι είναι η Αλίκη στο Ναυτικό, επειδή…

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Χριστοφιλοπούλου 1

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Η Χριστοφιλοπούλου αφού πρώτα «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη, τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα για τον…